Ak Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Ayhan Gider seçim çalışmaları sürecinde vatandaşlara yönelik yapılan saha çalışmalarını konuk olduğu Boğaz Medya canlı yayınında anlattı. Hem partisinin yaptığı çalışmaları hem de ekip arkadaşlarıyla çalışmalarını değinen Ayhan Gider asgari ücrete gelen zamlar hakkında bilgiler verdi; ‘’ Bunların tamamı bizim yirmi yıldır yaptığımız şeyler. Biz asgari ücrete niye zam yapıyoruz? Emekli maaşlarına niye zam yapıyoruz? Ekonomide sıkıntı var, dar gelirlimizi ezdirmeyelim diye. Değerli arkadaşlar bize ne diyor? Böyle koca koca anlı şanlı ekonomistler çıkıyor de ki maaşlara zam yapmayın enflasyon daha da artar. Niye? Sıkıntıyı garibanın sırtına koyalım, zengin rahat etsin diye mi? Öyle şey yok. Biz milletin partisiyiz, biz belli seçkincilerin veya zenginlerin partisi değiliz. Bu milletin partisiysek bizim için emekli önemlidir, işçi önemlidir, çiftçi önemlidir’’ dedi.
 
‘’BUNLAR ÇOK KOLAY İŞLER VE ÇÖZÜYORUZ’’
Millet ittifakının büyük hayalleri olmadığından soğanı bahane ediyorlar diyerek sözlerine devam eden Gider, “Bunların tamamı bizim yirmi yıldır yaptığımız şeyler. Biz asgari ücrete niye zam yapıyoruz? Emekli maaşlarına niye zam yapıyoruz? Ekonomide sıkıntı var, dar gelirlimizi ezdirmeyelim diye. Değerli arkadaşlar bize ne diyor? Böyle koca koca anlı şanlı ekonomistler çıkıyor de ki maaşlara zam yapmayın enflasyon daha da artar. Niye? Sıkıntıyı garibanın sırtına koyalım, zengin rahat etsin diye mi? Öyle şey yok. Biz milletin partisiyiz, biz belli seçkincilerin veya zenginlerin partisi değiliz. Bu milletin partisiysek bizim için emekli önemlidir, işçi önemlidir, çiftçi önemlidir. Buğday fiyatları da, meyve sebze fiyatları da, et, süt fiyatları da çiftçimizi tatmin edecek noktalara gelmiştir. Öbürü çok kolay bir yöntem. Vura abalıya ücretler sabit kalsın enflasyon düşsün. Çiftçinin ürettiği sabit kalsın enflasyon düşsün. Niye? Zengin daha zengin olsun diye. Masaların etrafında toplanıp toplanıp bunlara mı karar veriyor bu arkadaşlar? Asla böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Seçim hükümetin hiçbir çalışmasını arttırmamış veya azaltmamıştır. Biz doğal gaz aramaya Seçim zamanı başlamadık, biz petrol aramaya seçim zamanı başlamadık. Diyorlar ki niye bugün petrol buldunuz daha önce bulamadınız? Önce Irak'ta, Suriye'de olmak zorundaydık ki PKK'nın geçiş noktalarını keselim. Ki burada rahat çalışalım. Nasıl siz Libya'da petrol buldunuz? Çünkü biz Libya'yla anlaşma yaparken siz burada bağırıyordunuz ne işiniz var orada diye. Eğer Libya'yla Türkiye'yle anlaşma yapamasaydı eğer biz bunları dinlemiş olsaydık Yunanistan Mısır'ın attığı imzalardan sonra biz Akdeniz'e giremiyorduk. Biliyor musun? Biz sadece kendi kıyılarımızda balık tutabilirdik. Ama bunların hayatlarında hiç böyle büyük hedefleri, büyük hayalleri olmadığı için soğan fiyatıyla seçim geçirmeyi düşünüyorlar. Soğan fiyatı artar, düşer, müdahale ederiz. Gerekirse yenisini ektiririz, gerekirse getiririz. Bunlar çok kolay işler ve çözüyoruz’’ dedi.
 
“PAZARA ÇIKIN EĞER BİR DURGUNLUK VARSA FARKLI ŞEYLER KONUŞALIM’’
Çalışandan ve üretende herhangi bir şikayet almadıklarını dile getiren Gider, “Pazara çıkın eğer bir durgunluk varsa farklı şeyler konuşalım Ben sanayi sitelerini geziyorum. Biraz önce Kepez Sanayi Sitesi'ndeydim.  Çanakkale Sanayi gezdim, Çan'ı gezdim. Çalışan, üreten insandan ben hiç şikayet almıyorum. Şikayet şu, çırak bulamıyoruz, iş çok yetişemiyoruz. En çok kimden şikayet alıyorum? Mirasyedilerden çok şikayet oluyor. 50 tane, 100 tane daire kalmış. Onun geliriyle oturuyor,  Bacak bacak üstüne atıyor elinde de pahalı bir arabanın anahtarlığı. Sayın Cumhurbaşkanına da ayar veriyor. Amerika'nın işini de biliyor, Rusya'nın işini de biliyor. Bizim işimizi de biliyor. Ama hayatındaki hiç üretmemiş. Çiftçiden, Sanayiciden. Esnaftan aynı tepkiyi almıyorum. Çünkü o iş yapıyor, kazanıyor” diyerek ifadelerini tamamladı.
 
Haber: Veysel Salkın Akın