Enerji kayıpları, iklim değişikliğinin yanı sıra tüketicilerin bütçesini de olumsuz şekilde etkilerken, evlerde harcanan enerji her geçen gün artış gösteriyor. Geleceğimizin belirleyicisi bu önemli konuda değer yaratmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği - VERİMDER olarak çalışmalara hızla devam ediyor.

Bu doğrultuda iklim değişikliği, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik konularını ele alacağımız Anadolu Buluşmaları gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar toplam 29 ilde kanaat önderleri, yerel yönetimler ve tüketicilerin katılımıyla enerji verimliliği ve tasarrufu çerçevesinde çok önemli gelişmeler kaydedildi. Bu çerçevede son durak 11 Mayıs Perşembe günü Türkiye’nin enerji verimliliğine en çok ihtiyaç duyan ilerimizden biri olan Çanakkale olacak.

VERİMDER’in Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliğiyle organize ettiği toplantıda açılış konuşmasını Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gerçekleştirecekken, VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz konuşmacı olarak yer alacak.