Ak Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Ayhan Gider seçim çalışmaları sürecinde vatandaşlara yönelik yapılan saha çalışmalarını konuk olduğu Boğaz Medya canlı yayınında anlattı. Hem partisinin yaptığı çalışmaları hem de ekip arkadaşlarıyla çalışmalarını değinen Ayhan Gider, “ Cumhuriyetin 100. yılını yaşıyoruz. Bu çok kıymetli bir şey. 100 sene önce bu cumhuriyeti kuranlar bir şey söyledi. Dediler ki tam ve bağımsız Türkiye. Manda ve himaye kabul edilemez’’ dedi.
 
‘’TÜRKİYE YÜZ YILI YAPMAK SEVDAMIZ VAR’’
Açıklamalarına devam eden Gider, ‘’Atatürk Samsun'a çıktıktan sonra Erzurum'da da, Amasya'da da, Sivas'ta da, Ankara'da meclise açtığı zamanda hep aynı şeyi söyledi ‘ Manda ve himaye kabul edilemez’  Çok net. Bunun karşısında olanlar Ve bunun karşısında olanlar da ciddi görev sahibi, makam sahibi adamlardı. Onlar da diyorlardı ki ‘ekonomi çok zor durumda. Ülke çok zor durumda. İşte İngiliz himayesine girdim. Amerikan mandası gelsin. Halkımız daha rahat etsin’ dediler. Ancak bu ülkeyi kuran irade bunu kabul etmedi. Biz bu iradenin temsilcisiyiz. Türkiye 100 yılı bu demek. Ekonomide, ticarette, sanayide, teknolojide, bilişimde velhasıl her alanda özellikle savunma sanayinde Bu yıl yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapmak Türkiye yüz yılı yapmak sevdamız var. Bu Atatürk'ün ve ekibinin başlattığı bir projedir. Tamamlamak bize nasip oluyor.
Bugün biz İHA'ları, SİHA'ları yapmışsak, bugün TCG Anadolu'yu yapmışsak, bugün biz yerli silahımızı üretiyorsak, helikopterimizi üretiyorsak, bugün biz Kuzey Irak'taysak, Suriye'deysek, Libya'daysak, bugün biz petrolümüzü, doğalgazımızı arıyorsak işte bu milli devlet olmanın gereğidir. Yerli ve milli olmanın gereğidir. Manda ve himaye kabul etmemenin bir sonucudur. Türkiye yüz yılıyla vadettiğimiz bu” şeklinde konuştu.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak