Ayvacık İlçesi'nden yoğun bir şekilde hissedilen ve hasar meydana getiren deprem sonrasında Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran ve birlik çalışanları, ilçede incelemelerde bulunarak yapılacak destek ve yardımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmeler sonucunda bir de kampanya başlatan birlik, yem konusunda yardımcı olabilecek vatandaşların kendileri ile iletişime geçmesini istedi.
 
Kampanya başlatıldı
Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından başlatılan kampanyada kapsamında yem konsunda destek verebilecek vatandaşlara duyuru yapılarak, "Ayvacıklı depremzede yetiştiricilerimizin ACİL yardıma ihtiyacı vardır. Damları yıkılan yetiştiricilerimize yem desteği sağlamak için Kampanya başlatıyoruz. Yem desteği konusunda yardımcı olabilecek vatandaşlarımız, birliğimize 05325862434-05493850018 nolu telefonlardan ulaşabilir" şeklinde duyuru hazırlandı ve birçok yerde paylaşıldı.
 
"Kuzulama dönemindeyiz muhafazaya dikkat edilmeli"
Birlik tarafından, kuzulama döneminde olunması sebebiyle hayvanların çok iyi muhafaza edilmesi gerektiğinin altı çizilerek, "Şu anda Ayvacık'ta çalı çırpıyla hasar gören yerler kapatılarak, hayvanlar vatandaşlar tarafından muhafaza edilmeye çalışılıyor. Hem kış, hem de kuzulama dönemi. Barınakların daha derli toplu olması gereken bir dönem. Bu dönemde dışarıda kalan hayvanlar risk altında. Valilik, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ayvacık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, bölgede yardım ve destek çalışmaları yapacak. Bu kapsamda; bizler de birlik olarak işletmelerde hasar tespiti ve incelemelerde bulunduk. Gelişmeleri takip ediyoruz. Bölgeye birlik olarak her türlü yardım ve destek sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Haber Merkezi