Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Sıtkı Keçeci, Boğaz Medya canlı yayınında seçime yönelik çalışmalarını değerlendirdi, projelerini anlattı.

Nesillerin kuşaklara ayrılmasından duyduğu rahatsızlığı ifade eden Keçeci, gençler arasında ayrım yapmadıklarını ve tüm gençleri kucakladıklarını ifade ederek, “Bence en akil, en aklı başında oy kullanacak kesim gençler olabilirler. Çünkü artık her şeyi takip ediyor insanlar eskisi gibi değil. Eskiden eline verdiği gazetelerde ne  okursa onu takip eder. Şimdi dünyaya geliyorsunuz bir cep telefonuyla istediğinize ulaşıyorsunuz. Ben gençlere sınıf isimlendirmesi, sınıf şartlandırmasından çok rahatsızım. Benim Z kuşağı diye bir seçmenim yok. Benim  ilk defa oy kullanacak, aklı başı yerinde önce Çanakkale'ye, memleketine sonra Türkiye'ye sahip çıkmaya niyetli genç kardeşlerim var. Diğer arkadaşlar bu genç kuşaktan oy istemekle ilgili bir sürü vaatlerde bulunuyorlar. Ama ben bir genç olarak şunu sorarım, kendi teşkilatlarından kendi seçmen grubundan ya da  kendi STK'larından onay almamış ya da onay almaktan korkan milletvekili, aday arkadaşlar tepeden inme, Genel Merkez baskısıyla, genel merkez gücüyle burada listelerde kendilerine yer bulmaya çalışanlar diyorsunuz ki ‘ben hem Çanakkale bir değişim yapacağım. Artık gençler geliyor, değişim geliyor, demokrasi geliyor’ diyorsunuz. Ondan sonra demokrasiye en büyük darbeyi siz siyaseten kendiniz vuruyorsunuz. Bir milletvekili adayı kendi teşkilatından korkar mı? Kendi seçmeninden korkar mı? Ya da kendi STK'larından korkar mı? Niye tepeden inme birinci sıraya ikinci sıraya aday olmaya çalışıyorsunuz? O zaman çıkın gençlerin karşısına, buyurun konuşalım gençlerle. Arkadaş bu gençler seni istiyor mu burada Çanakkale milletvekili adayı olarak? Ya da sen gençlere ne sunacaksın? Sen daha başlarken demokrasiyle gelmemişsin. Ama ‘ben gençlere sevip şöyle demokrasi var ediyorum’ diye geliyorsun. Sen demokrasiyle gelmedin ki bana nasıl demokrasi getireceksin? Ben Allah'a şükür kendi teşkilatım için söylüyorum. Kendi Teşkilatında temayüllerin hepsinde birinci sıra olarak listeye girdim. Sadece kendi teşkilatım için söylemiyorum. Çanakkale genelinde STK'lardan da onay alındı. Bu STK'ların onayıyla da girdim.  Gençlere ne vaat ediyorsun dersen biz parti olarak hakikaten demokrasi vaat ediyoruz yani. Neden demokrasi vaat ediyoruz? Yani biz kendi içimizde demokrasiyi sağlıyoruz. Bizim en büyük vaadimiz  demokrasi. Gençler için söylüyorum” dedi.

Gençlerle diyaloğum olduğunu ifade eden keçeci, “Yaşım genç, enerjim var. Ben gençlere demokrasi vadediyorum. Ben diğer arkadaşlara sormak istiyorum. Siz ne vaat ediyorsunuz Çanakkale gençliğine?  ‘CHP'nin rüzgarı var burada, siz beni CHP'nin rüzgarıyla seçin.  Bilmem ne partisinin rüzgarı var burada ben de birinci sıradayım. Bu rüzgar maalesef benim arkamda siz bana oy vereceksiniz’ diyerek geliyorsunuz. Çanakkale gençlerden oy istiyorsunuz.  Sorun bakalım arkadaşlara gençlere ne vaat ediyor. Bizim ne vaat ettiğimiz Ortada. Biz gençliğimizi vadediyoruz. Biz Çanakkale gençliği için kimse elini taşın altına koymazken bizi  göğsümüzü, kolumuzu, başımızı bu taşın altına koymayı vadediyoruz. Ben kendi adıma söylüyorum, Çanakkale'yle ilgili yapmak istediğim çok şey var. Allah bize nasip ederse inşallah bunları meclis kürsüsünden de seslendirmek nasip olur” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında sandık güvenliğine de değinen Milletvekili Adayı Keçeci şöyle devam etti; “güvenliği mutlaka önemsenmeli ama sandık güvenliğinde bir sorun var mı derseniz, devlette bir zafiyet var mı diye sorarsınız. Ben devlette bir zafiyet var diyemem. Böyle bir sıkıntı yok. Ama vatandaştan şunu isterim. Nasıl  vatandaşa ‘kullandığınız oyunuza sahip çıkın, gidin oy kullanın’ diyorsak sandık başındaki arkadaşlara da şunu diyorum ‘Sandığınıza sahip çıkın’. Bu çok önemli bir seçim. Türkiye için bence bir dönüm noktası. Bu dönüm noktasında nasıl oy kullanmak çok önemliyse, oyuna sahip çıkmak önemliyse sandıklardaki güvenlik, sandığa sahip çıkmakta çok önemli. Ama sandık güvenliğiyle ilgili Allah'a şükür dediğim gibi Türkiye Cumhuriyetleri çok büyük bir devlet. Biz bunun güvenliğini sağlayabilecek güçteyiz Allah'ın izniyle. Sandık güvenliği sağlanır. Yeter ki vatandaş hakkıyla sandığa gitsin. Sandık başındaki arkadaşların işini düzgün yapsınlar.”

Haber: Şahver Banu Çağlak