TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Gemisi, bugün boğaz seyri yaparak Çanakkale’yi selamlayacak.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yeni amiral gemisi TCG Anadolu’nun bugün akşamüzeri saatlerine doğru Çanakkale Boğazı’ndan seyrinde Çanakkale Şehitler Abidesi'ni selamlayarak şehitlerimize saygılarını sunacak.

Edinilen bilgiye göre; TCG Anadolu Gemisi bugün saat 16.00 civarında 1915 Çanakkale Köprüsü'nden Çanakkale’ye giriş yapacak. Çanakkale Boğazında Dur Yolcu ve Kilitbahir Kalesi ile Seyit Onbaşı anıtı önlerinden geçişi yaparak boğaz çıkışında Şehitler Abidesine ulaşacak.

9 bin 200 metrekare kara ve hava araçları park alanı bulunan TCG Anadolu, hava aracı taşıma yeteneği kapsamında icra edilecek harekâta bağlı olarak 12 insanlı veya insansız muharip uçak, farklı tipte 21 helikopter ve SİHA’lar konuşlandırabilecek kapasiteye sahip. Kara aracı olarak 13 tank, 27 amfibi hücum aracı, 6 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, 33 muhtelif araç, 15 römork, geminin hafif ve ağır araç güvertesinde taşınabilecek.

Havuz güvertesinde 4 mekanize çıkarma gemisi ve 2 personel çıkarma botu bulunan gemi, 400 personeline ilave olarak toplamda 1400 personel kapasitesine sahip. TCG Anadolu söz konusu personeli sahile bağlı olmadan 90 gün boyunca destekleme imkânını da taşıyor.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU