Dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'te Cumhuriyetin 100. yılında Çanakkale Bilsem’den 3 proje final heyecanını İstanbul’da yaşayacak.

Atatürk Havalimanı’nda devam eden TEKKNOFEST finallerinde Çanakkale Bilsem Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Neda Şayan ve danışmanlığını yaptığı öğrenciler 2 proje ile, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Seda Şayan Kösem  ve danışmanlığını yaptığı öğrenciler 1 proje ile Teknofest Türkiye finallerinde yarışma heyecanı yaşayacak.

Lise kategorisi turizm teknolojileri alanına başvuran 2.389 takım arasından finalist takım olan ‘Çanakkale Geçilmez’ takımı; Çanakkale Savaşında siperlerde yaşanan dostluğu sanal gerçeklik ile yaşatmayı amaçlıyor.  Danışmanlığını Neda Şayan’ın yaptığı projede öğrenciler Efe Kağan Ünlü ve Salih Yakut görev yapıyor.

Lise kategorisi Eğitim teknolojileri alanına başvuran 123.001 takım arasından finalist takım olan ‘Teorem’ takımı; açının trigonometrik değerlerini hesaplayan pergel şeklinde elektronik materyal geliştirmeyi hedeliyor. Danışmanlığını Neda Şayan’ın yaptığı projede öğrenciler Alber Küçük ve Ömer Efe Ermiş görev alıyor.

Lise kategorisi Biyoteknoloji Fikir alanına başvuran 4.639 takım arasından finalist takım olan ‘Süt Kardeşler’ takımı ise; kolay sindirilebilir, çevre dostu, fonksiyonel A2 yoğurt tasarımı geliştirmeyi amaçlıyor. Danışmanlığını Seda Şayan Kösem’in yaptığı projede öğrenciler Nehir Taşkın, Deniz Taşkın, Zeynep Tümer, Nehir Kösem  ve Ece Yıldız görevde olacak.

Haber: Senem Erdem İnal