Baharın gelmesiyle canlanan doğa ile iç içe olmak isteyen vatandaşlar, 3 günlük Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek milli park, tabiat parkı ve sulak alanlar gibi korunan alanlara koştu.  Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı koruma alanları, Ramazan Bayramı süresince 1 milyon 333 bin 718 kişiyi ağırladı.

DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı 647 korunan alanda yürütülen koruma çalışmaları ve sosyal donatı yatırımları, vatandaşların bu alanlara ilgisini her geçen gün artırıyor. Korunan alanlar, sürdürülebilir bir doğa için insan ve doğa dengesini koruyan faaliyetlerde bulunma imkânı sunuyor. Tabiatın yeniden canlanmasıyla doğada daha fazla vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek korunan alanlara akın etti. 3 günlük tatil süresince koruma alanları, 1 milyon 333 bin 718 kişiyi ağırladı. Ramazan Bayramı'nda en çok ziyaret edilen alanlar arasında, Muğla'daki Marmaris Milli Parkı 322 bin 320 kişi ile birinci oldu. 248 bin 127 kişinin ziyaret ettiği Kocaeli'deki Ormanya Tabiat Parkı ile 123 bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan Gaziantep'teki Burç Tabiat Parkı da ilk üçte yer aldı.

İLK 3 AYDA 8,5 MİLYONA YAKIN ZİYARETÇİ
Özellikle pandemi sonrası dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğa ve açık alan aktiviteleri vatandaşlar tarafından daha fazla tercih ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı korunan alanları, bu yılın ilk 3 ayında (Ocak-Şubat-Mart) 8 milyon 471 bin 66 kişi ziyaret etti. Vatandaşlar, DKMP Genel Müdürlüğünün korunan alanlarda yaptığı gerek günübirlik gerekse konaklama tesisleri sayesinde tatillerini doğada rahatlıkla geçirebiliyor.

Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı