Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu, şehrin tam merkezine yapılması planlanan Kamu Kampüsünün yerine karşı olduğunu bir kez daha dile getirip tepki gösterirken, süreçte yalnız bırakıldıklarını ifade ederek sitemde bulundu.
 
ÇTSO yönetiminden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Çanakkale’de doğan, Çanakkale’de doyan ve Çanakkale’de yaşayanlar olarak gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli ve kıymetli miras yaşanabilir bir çevre olmalıdır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her fırsatta ve platformda bu fikrimizi hiçbir siyasi etki altında kalmadan objektif olarak savunmaktayız. Yıkılan kamu binalarının yerine yeni bina yapılmaması, arazilerinin halkın kullanımına açılması gerektiğini yıllardır ısrarla vurguluyoruz. Son üç aydır da her Meclis gündemimizde,  şehrin tam merkezine yapılması planlanan Kamu Kampüsünün yerine karşı olduğumuzu dile getiriyoruz.
 
 Oda olarak yakinen takip ettiğimiz bu yapım işi ile ilgili şehrin yerel dinamiklerinden bir görüş alınmamıştır. Bununla beraber üzücüdür ki;  karşı çıkmasını beklediğimiz daha doğrusu karşı çıkması gereken yerel dinamiklerden de bu yapım işine gereken tepki gelmemiştir. 15.400 m² inşaat alanına sahip Hükümet Konağında sadece çalışacak kişiler ve hizmet almaya gelecek vatandaşları düşündüğümüzde bile şehrin var olan trafik ve otopark sorununun ne kadar artacağı malumunuzdur. Allah vergisi doğası ve güzelliklerini kul eliyle bir çırpıda böyle kolayca bozmak, bu şehre yapılabilecek en büyük kötülüktür, günahtır, yazıktır. Turizm şehri adayı Çanakkale’mizin kalbine saplanmış bir hançerdir.
 
Proje doğrudur,  amacı güzeldir ancak yeri çok yanlıştır! Planlanan yer, olduğu gibi tamamı halkın kullanımına açılmalı, Halk Bahçesi genişletilmelidir. “Çanakkale Valiliği Hükümet Konağı Yeni Hizmet Binası Yapım İşi” adıyla çıkarılan ihaleye itirazen şikâyet için bugün başvurunun son günüydü. Gönül isterdi ki; her fırsatta katılımcılığı, ortak akıl ve birlikte çalışma kültürünü, hukuku savunanları da yanımızda görelim.
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu ihaleyi idari yargıya taşımaktansa süreçte yalnız bırakıldığımız için, tarihe iz düşmek adına tepkimizi değerli kamuoyu ile paylaşmayı tercih ediyoruz.”