Meteorolojinin uyarıları ardından Çanakkale ve çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olmaya başladı. Bazı yerlerde ise yağışlar dolu şeklinde düştü.

Yurdun batı kesimlerinde, görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve batısında Çanakkale'de dahil olmak üzere kendisini gösterdi. Kent merkezinde güneşli bir hava hakim olurken, bazı ilçeler ise sabah saatlerinden itibaren yağış almaya başladı. Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde ise dolu yağışları etkili oldu. Özellikle Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Beldesinde iri taneli dolu yağarken, o anlar cep telefonları kameralarıyla da görüntülendi. 

Meteorolojinin tahminlerne göre yağışların gün boyu etkili olması bekleniyor.Aralıklarla kuvveti olması beklenen yağışlarla alakalı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı meteoroloji Çanakkale için sarı kodlu uyarı da yaptı. Açıklamasında ise; "Gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Haber: Veysel Akın Salkın