Bir süre önce yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
 
Düzenleme sonrasında SGK’ya başvurarak işlemleri yapılan EYT’liler maaş ve bayram ikramiyelerini aldı. Çoğu ise kendilerine sıranın gelmesini ve maaşlarının bağlanmasını merakla bekliyor.
 
Ancak EYT’liler mağduriyetlerinin devam ettiğini ifade ederek adeta yenden harekete geçti. ‘#5000KısmiAboHakBekliyor’ tagıyla twitterda gündeme getirilen konuda EYT Federasyonundan, “Yaş şartı kaldırıldı, diğer mağduriyetler devam ediyor. 5000 prim günü, kısmi emeklilik, ABO, Bağkur mağdurları hakedilmişin karşılığını istiyor. Yarım kalan yasa tamamlansın, 99 öncesi tüm haklarımız hak sahibine teslim edilsin” ifadelerine yer verildi.
 
Yine twitter da ‘#AldatılanEYTliSusmayacak’tagıyla federasyonun başka bir açıklamasında ise; “Verilen sözlere güvenip borçlanan emekçiler yine mağdur.  EYT bir bütündür, bölünemez. Yaş şartı kaldırıldı ancak diğer mağduriyetler devam ediyor. 23 yıl ertelenen kazanılmış haklarımızın tamamı teslim edilene kadar susmuyoruz” denildi.
 
EYT Federasyonu Başkanlığını da yapan Gönül Boran Özüpak da “EYT mağduriyetinde yıllarca kulaklar duymaz, gözler görmez idi iktidarımızca. Verilen mücadelemizin sesi ve 2023 seçimlerinin de büyük önemiyle yasalaştı kanunumuz. Peki; bir mağduriyet bitirildi derken neden? 5000 kısmi ABO hak bekliyor. Eksik bırakıldı, EYT mağduriyeti tastamam kalkmadı masadan” açıklamasında bulundu.
 
Haber: Senem Erdem İnal