Meteoroloji Çanakkale ve çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğin duyurarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Yaşanan kuraklık sıkıntısı Nisan yağmurlarıyla bir nebze olsa rahatlatsa da yağışların düşmeye devam etmesi en büyük beklentiler arasında. Durum böyleyken Nisan ayının son haftası için meteorolojiden yağmur tahminleri geldi. Üstelik yağışları da kuvvetli olması bekleniyor. Bu doğrultuda Çanakkale il geneli için sarı kodlu uyarı yapılarak uyarılarda bulunuldu.

Yarın (26 Nisan Çarşamba) sabah saat 09:00’da başlayıp gece yarısına kadar devam etmesi beklenen hava durumuna ilişkin yapılan sarı kodlu uyarının açıklamasında, “Gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde ‘Batı Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!’ başlığı altında yapılan bir diğer açıklamada da ”Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde, yarın (Çarşamba) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa), Kıyı Ege (İzmir, Manisa ve Aydın) ile Kütahya'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Veysel Akın Salkın