Kamulaştırmadan, yurt dışında serbest bölge kurulması düzenlemeleri içeren tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Genel Kurul’da kabul edilmesi hakkında AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan değerlendirmelerde bulundu.
 
Serbest Bölgeler Kanun Tasarıyla beraber ekonominin genişleyeceğini söyleyen Turan, “Yatırımın, üretimin, istihdamın arttırılması amacıyla pek çok reformu hayata geçirdik.Serbest Bölgeler Kanunu üzerinde değişikliklerle beraber Bakanlar Kurulu serbest bölge ilan edilen yeri acele kamulaştırılmasını kararlaştırabilecek. Kanunla beraber Türk malı algısının dünya pazarlarında güçlendirilmesi amacıyla Türkiye Tanıtım Grubu oluşturulacak” dedi.
 
Turan, Türkiye’nin Pazar alanının genişleyeceğini, markalaşacağını dile getirdi. Turan “ Kanun tasarıyla beraber ülkemizin yurt dışı pazarında tanınırlığının artmasının önü açılacak. Yurt dışında Serbest Bölge Kurulmasına kolaylıklar sağlanacak. Lojistik merkezlerin yurt dışında kurulacak ülkelerin belirlenmesinde Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Yapılan değişiklikle hem yatırım alanında teşvikler hem de mevcut sisteme büyük katkılar sağlanacak. Ekonomimiz her geçen gün daha da büyüyor ve gelişiyor” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi