Avusturalya’ dan yolculuğuna başlayan korkusuz koala Mannu’n, maceralarını konu alan animasyon filmi Çanakkale’de sinemaseverlerle buluşuyor.

Cumhuriyet’in 100. Yılında milli duyguları diri tutmak adına ve Çanakkale zaferinin nesilden nesile aktarılmasına hedef alının proje çocukların penceresinden 3d animasyon ile tasarlanarak izlenim sunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen proje ‘’Ruhumuzda Var’’ duygusuyla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Milli duyguları tema alan film, çocuklara tarih birinci, kültür ve hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyor.

TRT Ortak Yapımı 3D animasyon filmi TRT çocuk editörleri tarafından hazırlanan ve pedegogların da bulunduğu Mannu’nun, macera dolu eğlenceli serüveni Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bir koala Anzak törenlerine katılmak için mi Çanakkale'ye geliyor, yoksa gizemli bir iş peşinde mi? Bu sorunun cevabı 14 Nisan'da sinemalarda" denildi.

Filmde Mannu, Avustralya’da yaşayan sevimli ve evcil bir koaladır. Sahibi William’ın büyük dedesi ise Çanakkale’de savaşmıştır. William, “Anzak Günü” anma törenlerine katılmak için bir gemi ile yola çıktığında Mannu da gizlice onun sırt çantasına saklanır. William’ın dedesinden ona hatıra kalan madalyonun kötü adamlar tarafından çalınmasıyla Mannu, madalyonu kurtarmak için William’dan ayrı düşer. Mannu böylece kendini hiç bilmediği bir ülkede ona eşlik eden polis teşkilatı mensubu Ayşe, köpeği minik, kedi Boncuk, Cevher Nine, peşindeki Hary ve Gary’nin de dâhil olduğu bir maceranın içinde bulur.

Haber: Şahver Banu Çağlak