Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Çanakkale Milletvekili aday adaylığı için 14 başvuru arasında  aday sıralaması belirlendi.

CHP’de 13 Mart’ta başlayan Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuruları 22 Mart’ta sonlanmıştı. Partide Çanakkale’den milletvekili olabilmek için; Muharrem Erkek, İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Ahu Tümer, Metin Ümit Ural, Hamza Uyanık, Firuzan Kardaş, Osman Öztürk, Songül Şentürklü, Hicri Nalbant, Sibel Erol, Yusuf Acar, Cenk Vural Yurdatap ve Tuğberk Güzel aday adayı olarak başvurularını yaptı.  Sonrasında ise aday adayları saha çalışmaları gerçekleştirerek, genel merkez tarafından belirlenecek sıralamayı beklemeye başladı. CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren mevcut Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise bir süre önce adaylığını, seçim sonrasında oluşabilecek kabinede yer alma düşüncesiyle geri çekmişti.

Aday listelerinin YSK’ya temsil edileceği son gün olan 9 Nisan sabahı yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Toplantısı (PM) sona erdi. Toplantıda, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimlerinde yer alacak aday listesi görüşüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi toplantısında 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimlerinde yer alacak aday listesi ele alındı. Kılıçdaroğlu'nun onayladığı aday listesi Parti Meclisi’nin onayına sunuldu. Listenin bugün saat 14:00’te Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edileceği öğrenildi.
Çanakkale’yi Meclis’te temsil edebilmek için CHP’den belirlenen 4 aday sırasıyla; İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Yeşim Karadağ ve Tuğberk Güzel oldu. 

Haber: Senem Erdem İnal