Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Seçme sayılı günler kala AK Parti milletvekili adayları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Milletvekili aday listesini büyük ölçüde tamamlayan AK Parti’de 6 binden fazla kişinin milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunurken, liste bugün saat 17.00’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

Temayül yoklamasının ardından 14 alt komisyon aday adayları ile yüz yüze görüşülerek hazırlanan raporlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunuldu. Aday listelerine son şeklini vermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplantılar yapılarak sıralamaları şekillendirildi.

Bugün akşam saatlerinde duyurulması beklenen Milletvekili aday sıralamaların nasıl olacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Özellikle Çanakkale’de Bülent Turan’ın 3 dönem kuralı dolayısıyla aday olmayacağını duyurmasının ardından listenin ilk sırasında kimin olacağı en çok konuşulan konuların başında geliyor. Durum böyleyken son saatlerde Çanakkale’de Ayhan Gider ile ilgili sürprizi gelişmeler de yaşandığı gelen kulis bilgileri arasında. Daha Önce Çanakkale’den Ak Parti Milletvekili adayı olan, 2019 seçimlerinde ise Belediye Başkanı Aday gösterilen deneyimli siyasetçinin listenin ilk sırasında yer alabileceği söyleniyor. Sosyal Medyada da adeta Ayhan Gider çılgınlığı yaşanıyor. Çok sayıda partili Ayhan Gider ile fotoğraflarını paylaşarak çeşitli mesajlar vermesiyle dikkat çekti. Bu durum ise Ankara’dan bazı duyumların alındığı şeklinde algılandı. Gelişmelerin akşam saatlerinde listelerin açıklanmasıyla netliğe kavuşması bekleniyor.

Haber: Veysel Akın Salkın