Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu belediyenin yeni binasında gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan Ülgen 2022 yılına ait bitirilen ve devam eden projelere ilişkin bilgilendirilmelerde bulundu. Bir yılın muhasebesini içeren bir sunum yapan Ülgen 2023 yılına ait öngörü ve planlarını anlattı. Belediye bünyesindeki dairelerin 2022 yılında yaptıkları çalışmaları anlatmaları ve denetim raporlarının okunmasıyla oturum devam etti.

‘’FAALİYET RAPORLARI GERÇEKLE UYUŞMUYOR’’
Faaliyet raporlarının okunmasının ardından söz alan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Esra Yüksel “Faaliyet raporunda bilgiler var, tablolar var,  bakıldığında uyumlu çok çalışılmış bir faaliyet raporu. Ama burada yazılan bazı konuların şehirde yaşadıklarımızla örtüşmediğini görüyoruz.  Bunlarla ilgili meclisler boyunca dile getirdiğimiz şikayetlerimiz var. Mesela bizim 4 yıldır meclis boyunca konuştuğımuz aynı konular bile var. Memnuniyetsizliğimizi dile getiriyoruz, ancak bu dikkate alınmadan devam ediyor.  Çok eleştirdiğimiz konularda dikkat edilmiyor diye düşünüyorum.  Mesela sürekli insan odaklı, nitelikli , memnuniyet esaslarının vurgulandığı bir faaliyet raporu var . Ancak biz şehirde yaşarken bununla örtüşmeyen şeyler yaşıyoruz” şeklinde eleştirilerini sıraladı.

‘’ULAŞIMDA EZİYET ÇEKİYORUZ’’
Ulaşım konusuna da sözü getiren Yüksel “Mesela ulaşım, şehrin en büyük derdi ve en pahalı eziyeti. Eziyet çekiyoruz ve bir de bedel ödüyoruz.  Hala duraklarda bekleyen öğrenciler var, otobüs içinde eziyet çeken insanlar var.  Örneğin Tekzen’de iki tane yurt var, sabahları birinin önüne giden otobüs diğerinin önüne geçmesi de planlanmış. Ama sabahları yaşanan öğrenci yoğunluğundan dolayı ilk otobüs doluyor,  araba dolu olduğu için öbür yurttakiler binemiyor.  Çözüm odaklı olursanız oraya sabahları iki otobüs koyar, hem öğrenciler dolmuş otobüsü görmekten kurtulur hem de doluluk eziyeti de biter. Bu tür şeyler düşünülmezken nasıl çözüm odaklı oluyoruz?” dedi.

‘’ENGELLİLER YOLLARDA SIKINTI ÇEKİYOR’’
Engelli vatandaşların yeterli hizmeti alamadığını iddia eden Başkanvekili ‘’Bir diğer konu engelli yollarımız. Göreve başladığımızdan beri nokta gösteriyoruz.  Ama çok yol kat edemiyoruz. Engellilerimiz yollarda takılıp düşüyor, sakatlanıyor. Ki bir dava var bir vatandaşımız yoldaki taşa takılıp düştü ve belini inciterek tedavi görmek zorunda kaldı.  Yolların standardı ne bize ne de engelli vatandaşlara hiç uygun değil. CHP’li arkadaşlar çağdaşlıktan çok bahsederler. Çağdaş şehirlerde,  şehrin her alanında engelli vatandaşlarla karşılaşabilirsiniz çünkü şehrin her alanında vatandaşların ulaşabilirliliği sağlanmıştır. Biz daha bir meydanda bile rahat dolaşacak bir standardı getiremedik.  Demek ki çok da insan odaklı düşünmedik” ifadelerini kullandı.

‘’ENGELLİLERLE İLGİLİ TÜM SOKAKLARDA ÇALIŞMAMIZ VAR’’
Esra Yüksel’in eleştirilerinin ardından söz alan Belediye Başkanı Ülger ‘’ “Engelli geçişleri ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüz birçok düzenleme yaptı. Ancak yapılan yanlışlar vardır, eksikler vardır onları düzeltiriz.  Yaralanmadan bahsettiniz neden olmuş onu bilmiyorum. Ama kendi ihmalinden olduğunu zannediyorum. Genelde engellilerle ilgili tüm sokaklarda çalışmalarımız var. Ama esnafımızın dışarıya mal çıkarması dolayısı ile engellilerimizin geçişinde sıkıntılar var, yoksa bizim altyapımızda değil. Onun için zabıta ekiplerimiz de devamlı ikaz ediyor. Kent Konseyi Başkanımız da burada ve orda Engelliler Meclisi var onu faaliyete geçireceğiz ve  engellilerimiz sorunlarını daha iyi dile getirir diye düşünüyorum.  Raporlarla bize sunulsun çünkü biz de bir şey yapmıyoruz değil, yapıyoruz ama demek ki eksik yapıyoruz.’’ dedi.

‘’BİR BUÇUK AYDA YENİLİK YAPACAĞIZ’’
Ulaşım konusundaki sıkıntılara da cevap veren başkan ‘’Ulaşımla ilgili ise bir buçuk ayda bir yenilik yapmayı planlıyoruz.  Birlikte gidemiyor. Yani ilgili kurum, muhatabımız yeterli mali güce sahip değil.  Dolayısı ile sizlerin oyları ile hep destek veriyoruz. Ama hep destek, destek nereye kadar. Çünkü enflasyonun pek düşeceği umudunda değiliz.  Üstelik akaryakıta, parçaya işçiliğe zam geliyor. Dolayısı ile bu sistemi yenilememiz lazım zaten bunun kararını hep beraber vereceğiz.  Onu hızlandırarak çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum” dedi.

Haber: Senem Erdem İnal