14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala MHP Milletvekili adaylarını açıkladı. Listede Çanakkale Milletvekili adayları; 1. sıra Sıtkı Keçeci, 2. sıra Nahit Özkan, 3. sıra Hasan Babadağlı ve 4. sıra Fatih Şahin şeklinde oluştu.

Listenin ilk sırasında yer alan Sıtkı Keçeci, daha önce Biga Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Aday adayı olabilmek için bu görevinden istifa etmişti. Başvurusunun hemen ardından da sahaya inerek teşkilatla buluşan Keçeci, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Devlet Bahçeki ile bir araya gelmişti.
MHP lideri Bahçeli ile birlikte makamında çekildiği fotoğrafını “Gönül verdiğimiz partimize, 28. Dönem TBMM Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumuzu yaparak Genel Başkanımızın hayır dualarıyla yola çıkıyoruz. Allah çıktığımız bu yolda Türkü mahçup ve mahzun etmesin inşallah” cümleleriyle paylaşmıştı.

Biga’nın sevilen isimlerinden Keçeci’nin listede ilk sırada yer alması bir anlamda sürpriz olmadı.

İLK SÖZLERİ

MHP’den Çanakkale 1.Sıra Milletvekili Adayı olarak açıklanan Sıtkı Keçeci, ilk düşüncelerini sosyal medya hesaplarından paylaşırken,  “28.Dönem TBMM milletvekilliği aday adaylığı başvurumuz, genel merkezimiz ve kıymetli Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin teveccühleriyle kabul edilmiş olup şahsıma, ömür boyu taşıyacağım en büyük gurur olacak olan MHP Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı ünvânı layık görülmüştür. Rabbim bizlere vatan hainlerinin gözlerinin içine bakarak, şanlı gazi meclisimizin kürsüsünden, şehitler diyarı Çanakkale’mizin öz evladı olarak yemin edebilmeyi ve en gür sesimizle “Bu toprağın altı da üstü de bizim, altı şehit kanıyla, üstü hilale olan sadakatimizle ödenmiştir” demeyi nasip etsin inşallah… Allah (CC) bu milleti mahçup ve mahzun etmesin. Amin” ifadelerini kullandı.
                                    
 Haber: Ersan KÜÇÜKKURU