CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Firuzan Kardaş, ilçelerde teşkilat ve partililerle temaslarını sürdürüyor. Biga ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Kardaş, vatandaşlarla da bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığının yanı sıra CHP Ekonomi Masası Türkiye Komisyon üyeliği, CHP Avrupa Örgütlenmesi Komisyon Üyeliği, 2019 Yerel Seçimler İstanbul Ekonomi Masası Komisyon Üyeliği, CHP Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı gibi birçok görevde uzun yıllar aktif olarak siyaset yapan Firuzan Kardaş, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde 28. Dönem CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı oldu.

Aday adayları arasında en çok merak edilen isimlerden birisi olan Kardaş, son günlerde ilçe gezileriyle adından söz ettirdi. Karış karış gezdiği kentin dört bir yanında çeşitli temaslarda bulunan Kardaş, son olarak Biga ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi. Yoğun ilgiyle karşılaşan tecrübeli siyasetçi, basna açıklamalarda da bulundu.

Bigalı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden kardaş, “Biga’yı seviyorum. Partimizde böylesi bir ilgi görmek ise benim için çok özel. Ben kadınların ve gençlerin siyasette aktif görevlerde olması gerektiğine inanıyorum. Dört kadın aday adayımızın olması büyük bir umut kaynağı. Çanakkale Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı, yedi düvele ders verdiğimiz bir kahramanlık destanına ev sahipliği yapmış değerli bir bölge. Çanakkale Savaşı’nda kadınlarımızın ve gençlerimizin ne kadar değerli işler yaptığı ortada. Ülkemizin en batısında yer alıyoruz. Böylesi kadınların değerli olduğu, değerinin anlaşıldığı bir ilde kadınlarımızın da güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerekiyor. Gençlerimizin de listelerde yer almaları gerekiyor. Genel başkanımız ve 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlerimiz ve kadınlarımızla alakalı hassasiyeti de ortada. Çanakkalemiz’de bir kadın adayımız olmalı. Örgütlerimizi ziyaretlerimde, belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde kadın aday ve genç aday konusunda hemen hemen herkes hemfikir olmuş durumda. Herkesin isteği bu yönde. Umarım genel merkezimiz de bu konuda en doğru kararı verecektir. Ben bilgime, birikimime güveniyorum. Ben Çanakkale’miz için Millet İttifakı iktidarında bir kadın milletvekili ile çok daha güzel işler yapılabileceğine inanıyorum. Ben enerjimi, tecrübemi Çanakkale’miz için kullanmak istiyorum. Çanakkaleli kadınlarımız için, emekçi kadınlarımız için çalışmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onları en doğru şekilde temsil etmek istiyorum. Ben kadınlarımızın sesi olmak istiyorum. Eminim ki, örgütümüz ve partililerimiz bunu her geçen gün daha iyi anlayacaklar. Bunu da şimdiden gittiğim tüm ziyaretlerde açık ve net bir şekilde gördüm. Partililerimizin ziyaretlerimiz sonunda bana; ‘Bizi çok iyi temsil edersin’ sözleri beni çok mutlu etti. Karış karış Çanakkale’mizin her köşesini ziyaret edip, bu güzel memleketimizi mutlu insanların şehri haline getirmek istiyorum” dedi.

Haber: Senem Erdem İnal