Meteoroloji Çanakkale genelinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar beklendiğini duyurarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Talimin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından ‘Çanakkale’de Beklenen Kuvvetli Gökgürültülü Yağışlara Dikkat!’ şeklindeki açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre: 4 Nisan 2023 Salı günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), güney ilçelerinde (Ayvacık ve Bayramiç) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51- 100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel. su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde ‘Kıyı Ege ve Trakya'da Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!’ başlığı altına yapılan bir başka açıklamada da ; “4 Nisan 2023 Salı günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Edremit Körfezi’nde (Çanakkale’nin Ayvacık ve Bayramiç, Balıkesir’in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.