Nisan ayına girdiğimiz ilk günlerde Meteoroloji, Çanakkale için 5 gün süreyle yağmur tahmininde bulundu.

Kış aylarında beklenen yağışlar düşmeyince kuraklık riski iyice arttı. Son günlerde yüksek kesimlere düşen az miktarda kar da beklenin karşılamayacak seviyede olunca umutlar Nisan yağmurlarına kaldı. Özellikle Çanakkale’ye içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajındaki su seviyesi yarı yarıya düşünce, belediyenin tasarruf tedbirleri de beraberinde gelmişti. Yağışların düşmemesi ve seviyenin artmaması durumunda ise kısıtlamaların daha fazla artacak olmasından endişe edilirken, yağmur da dört gözle bekleniyor.

Durum böyleyken Meteorolojiden Çanakkale için yağmur tahmini geldi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü,  2 Nisan Pazar ve 6 Nisan Perşembe günlerini kapsayan 5 günlük hava tahminlerinde kentimiz için yağış beklentisi olduğunu duyurdu.

2 Nisan Perşembe başlaması beklenen sağanak yağışlar kent merkezi ve tüm ilçelerde etkili olacak. Hava sıcaklıklarının ise en düşük 13 en yüksek 18 derece olması bekleniyor. Yeni haftada da yağışlı hava sistemi etkisini sürdürecek. 4 Nisan Salı günü sağanak yağışların kuvvetli ve gök gürültülü olması öngörülüyor.  5 Nisan Çarşamba ise kuvvetli azalacak ama yağmur düşmeye deva edecek. Sıcaklıklarda ise birkaç derecelik azalma gözlenecek.

Haber: Senem Erdem İnal