Çanakkale İl Özel İdaresinin başlattığı kırsal kesimdeki sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmaları Biga ilçesinde devam ediyor.

Çalışmaya destek veren Biga Belediyesi, ilçe merkezindeki köpeklerin kısırlaştırma işlemlerine katkı sunuyor. Sahipsiz ve küpesiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Gerçekleştirilen proje kapsamında Biga’da iki ekip halinde Yeniçiftlik ve Bahçeli köylerinde kurulan merkezlerde köylerden bin adet sokak köpeğinin kısırlaştırılması yapıldığı bildirildi. Belediyenin bu çalışmalara destek olarak ilçe merkezinde küpesi olmayan köpekleri barınağa aldığı ifade edildi.

Belediyeden yapılan bilgilendirmede; 2-3 ay içerisinde 500 adet köpek kısırlaştırarak yapılan çalışmalar ile projeye katkı sağlayarak sayıları her geçen gün artan sahipsiz köpek sorununu çözmek amacında olduğu kaydedildi. Kısırlaştırılan sokak hayvanlarının küpe ve çip takılarak kayıt altına alınıp, parazit ilaçlaması ve kuduz aşıları yapılarak, 10 gün kadar yara iyileşmesi tamamlanana kadar kontrol altında tutulduğu bildirildi.

Haber:Şahver Banu Çağlak