Çanakkale'nin Biga ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde atık malzemelerden oluşturularak geri dönüşüme kazandırılan "Sıfır Atık Kütüphanesi" açıldı.

Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, atık malzemelerden oluşturulmuş geri dönüşüme kazandırılan "Sıfır Atık Kütüphanesi" açılış programına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında kütüphanesi olmayan okullarda yeni kütüphaneler kuruldu, mevcut kütüphanelerde zenginleştirme çalışmaları yürütüldü. Proje çerçevesinde Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne tamamen geri dönüşüm eşyalarından oluşan bir kütüphane yapıldı. Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, atık malzemelerden oluşturularak, geri dönüşüme kazandırılan "Sıfır Atık Kütüphanesi" kuruldu. Öğrenciler arasında farkındalık yaratmanın amaçlandığı kütüphaneyle doğaya sahip çıkılması hedefleniyor. Kütüphane için Biga İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce geri dönüşümden elde ettikleri malzemelerle  raf, masa ve sandalye üretimi yapıldı. Kütüphanede 525 kitap bulunuyor.

Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Geri Dönüşüm Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Kütüphanenin açılışına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Remzi Altın, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılışın ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Remzi Altın kütüphaneyi gezerek bilgi aldı.

Mehtap ŞAHİN