Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Türkiye’nin 2016 yılında en hızlı büyüyen şirketleri arasında yer verdiği Dönmez Demir İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Gökhan Dönmez, Çanakkale’yi gururla temsil etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Dönmez, başarıya giden yolun inanmaktan geçtiğini ifade ederek, zor zamanlar geçirmesine rağmen başarılı olacağına inanarak bu duruma geldiğini söyledi.
 
‘’İlk adım; yapabileceğine inanmaktır’’
Genç yaşında büyük bir başarıya imza atarak Çanakkale’yi gururlandıran Gökhan Dönmez yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’20 Ocak 1985 İstanbul doğumluyum. Doğumda annem vefat edince babaannemin yanında büyüdüm. 15 yaşımda yatılı okula başladım. Üniversitede kimya okurken babamın da vefatı üzerine okulu bırakıp iş başına geçtim. 12 senedir baba mesleğimin başındayım. İşlerimi yoluna koyduktan sonra, yarım kalan öğretimimi açıktan ve mesleğimi ilgilendiren bölümden tamamlamaya karar verdim. Açık öğretim Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdim. Çalışınca insan istediği her şeyi yapabilir, başarılı olabilir. Başarılı olabilmek için hırs, çalışma azmi, güven ve inanç gerekli. Başarılı olacağınıza inanmanız lazım. Tüm bunlar benim gibi çalışan gençlere önerimdir. Başarılı olma yolunda ilk adım yapabileceğine inanmaktır. İnandıktan sonra gerisi geliyor.’’
İş hayatında güvenilirliğin önemli olduğunu vurgulayan Dönmez, insanlara güven vermenin ve karşılığında güvenmenin başarıyı arttırdığına inandığını belirterek; ‘’İş hayatında güvenilirlik gerek. İnsanlara güven vermek gerek ki karşılığında güvenebileceğiniz birileri olsun. İşleri ilk devraldığımda insanların güven problemlerinden dolayı işlerimiz yavaşlamıştı. Daha sonra insanlara bana güvenebileceklerini ispatlayarak, o güveni tekrar sağlayarak başarılı hale geldim’’ dedi.
 
‘’Sosyal hayata önem vermek gerek’’
İş hayatında başarılı olmanın sadece yoğun çalışmaktan geçmediğini, sosyal hayata ve hobilere de zaman ayırılması gerektiğini söyleyen Dönmez sözlerine şu şekilde devam etti: “İş hayatımdaki yoğunluktan arta kalan vakitlerimde hobilerimle uğraşmayı seviyorum. Avcılık, motosiklet, fotoğrafçılık severek yaptığım uğraşlar arasında. Sosyal hayattan kopmadan, sosyalleşerek daha fazla başarılı olunduğuna inanıyorum. Hem iş hayatınızdaki stresi alıyor, hem de kaliteli vakit geçirmek için bir vesile oluyor. Başarılı olmak için 7/24 çalışmak yerine, sosyal hayatınıza da önem vermeniz gerekiyor ki, insanlardan ve çevrenizden kopmadan başarıya giden yolda onlarla beraber ilerleyebilesiniz. Genç yaşta çalışmaya başlayanlara da tavsiyem bu şekildedir”
 
Fehmi ŞENYİĞİT
 


Kaynak: Haber Merkezi