Avrupa Bisikletçiler Federasyonu'nun (ECF) ulusal ve bölgesel ortaklarla işbirliği içinde düzenlediği Avrupa'nın bisiklet yolu ağı olan EuroVelo, mevcut ve planlanan ulusal ve bölgesel bisiklet rotalarını tek bir Avrupa ağında birleştirmeye devam ediyor.

Aralık 2022'de Avrupa Bisikletliler Federasyonu ECF'e başvurusu yapılan "EuroVelo 11 Doğu Avrupa Rotası"nın Balıkesir-Çanakkale-Tekirdağ-Kırklareli-İstanbul bağlantısına yönelik bölge koordinasyon toplantısı Çanakkale'de yapıldı. Toplantıya, EnverÇevko Ulusal EuroVelo Koordinatörlüğü NEC, İBB Ulaşım Dairesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve İBB Bisiklet Şefliği ekibi ile Çanakkale Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı,  Marmara Belediyeler Birliği, Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Murat YILMAZ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve paydaş STK'larımız katılım sağladı. 

Kıtaları bağlayan Çanakkale bu kez de  Avrupa Bisiklet Rotasını bağlamak için hazırlanıyor. Anadolu Mirası; Troas Kültür Rotaları ile ulusal ve uluslararası yürüyüşçülerin cazibe merkezi  haline gelen Çanakkale'nin, Eurovelo 11 Doğu Avrupa Rotası ile ulusal ve uluslararası tüm bisikletçilerin geçiş güzergahı haline gelmesi planlanıyor.

Haber Merkezi