Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde uzun yıllarıdır hem ulusal, hem de yerel basında göre alan gazeteci Recep Yüzüak hayatını kaybetti.

Vefatı adeta Geliblu’yu yasa boğan Gazeteci Recep Yüzüak’ın Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Büyük Camide kılınacak cenaze namazından sonra Alaeddin Kalfa mezarlığına defnedilecek.

Son olarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde meslekte 40’ncı yıl onuruna Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaket verilen merhum gazeteci Yüzüak’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

RECEP YÜZÜAK HAKKINDA
1944 yılında Gelibolu’da doğdu. Savaştepe Öğretmen Okulu’ndan 1962’de mezun oldu.
İlk yazılarına Balıkesir Ateş Gazetesi’nde öğrenciyken başladı.
1962’de Edirne Kırkpınar Güreşleri’nde çektiği bir fotoğrafla Türkiye’nin en çok satan gazetesi Akşam Gazetesi’nde çalışmaya başladı.
1964’te askerlik görevi için gittiği Bingöl’de Özgürlük Okulu’nda öğretmenlik yaparken Akşam Gazetesi’nde 2 yıl Bingöl muhabirliği yaptı.
1966 yılında askerlik dönüşü Gelibolu’da okul müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü yaptı. Bu arada da Hürriyet Gazetesi’nde aralıksız 8 yıl dizi yazılar, röportajlar ve binin üzerinde foroğraflı haber yayınladı.
1973’te siyasete girdi.  CHP İlçe Başkanlığı ve 2 dönem İl Genel Meclis üyeliği yaptı.
Gelibolu’da 3 adet tatil sitesi kurdu. ‘Turizmi başlatan adam’ olarak tanındı.
1985 yılında eski gazeteci abilerimizden Hüseyin Oktay’ın 1957’de kurduğu Zafer Gazetesi’ni satın alarak tekrar gazeteciliğe döndü.
Trakya’da ilk ofset baskısı ve masa yayıncılığını başlatan Yüzüak 38 yıldır Gelibolu’da Zafer Gazetesi’ni çıkarmaktadır.
1990 yılında Gelibolu FM ve Zafer TV’yi kuran Yüzüak daha sonra bunları Çanakkale’ye satarak 7 adet kitap yazdı. Gelibolu Savaşları kitabı Türkiye’de en çok satan kitaplar arasına girdi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Film Yapımcıları Derneği Üyesi olan Yüzüak’ın 90 dakikalık bir DVD ve CD’si bulunmaktadır.

Haber: Gülçin AKIN