Şubat ayı meclis toplantısında Çanakkale Belediye Meclisine gelmesi planlanan arazinin imar konusu ile ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın söylediği iddia edilen “Emir büyük yerden. Sümerbank arazisine okey verelim” sözlerinin AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a kimliği belirsiz bir meclis üyesince sızdırılmasının ardından AK Parti içerisinde kriz çıktığı ve bu krizin ardından tüm belediye meclis üyelerinin istifasının istendiği iddiaları ortaya atılmıştı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Meclis üyeleri adına açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale Belediye Meclis üyesi grup başkanvekili Tülay Ömercioğlu, İl Yönetimi’nin istifa talebinde bulunmadığını söyledi.
 
Biz bir bütün halindeyiz
Çanakkale’deki bir takım basın organlarının Çanakkale’de deprem olacağını hissettiğini ve AK Parti’nin bu depremle sallanacağını zannettiklerini söyleyen Ömercioğlu:“ Çanakkale’de sallanmadığı buradaki tablodan bellidir herhalde” dedi. Birkaç günden beri basında çok değişik yorumlar yapılıyor ve burada olmadık şekilde söylemlerde bulunulduğunu söyleyen Ömercioğlu, telefonlarının hiç susmadığı dile getirdi. Bunu değişik versiyonlarda aktaran birisi var biz bu kişiyi bulamadık fakat versiyon edilirken tek olarak mı yollanıyor yoksa hepsi yollanıyor da basın tarafından tek bir nüshası çekilip de orası mı yayınlanıyor ben anlamadım diyen Ömercioğlu: “Mesela ilk yazıda ben ‘arkadaşlar kim kime ilettiyse kimseyi töhmet altında bırakmadan yazsın’ bu gazetede yayınlanıyor. Ardından yazdığım bir şey var ki sizlere okutacağım bunu daha sonradan yazma imkanım yok. ‘Olmayan şeylerin iletilmesi hoş değil biz bir aileme olduğumuza inanıyorum.’ Bu yazı da burada mevcuttur. Daha o gün bizim aramızda geçen konuşmanın devamında da yer almaktadır. Biz Çanakkale AK Parti olarak, Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Ayhan Gider’le, İl Yönetimimizle, İl Başkanımızla, Belediye Meclis üyelerimizle, İl Genel Meclis üyelerimizle bir bütün halindeyiz. Birbirimizi seviyoruz ve sayıyoruz. Biz ne konuştuğumuzu, ne yaptığımız çok çok iyi biliyoruz. Ben bunun herkesin kulağına küpe olmasını rica ediyorum. İşte burada, bugün öğlen saatlerinde bir şey söylendi ve yarım saat sonra toplanalım dedik tüm arkadaşlarımız burada toplandı” şeklinde konuştu.
 
Ömercioğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:“ Bakın biz bu güne kadar biz hiçbir zaman için söylenenlerin reddine hareket edelim diye hareket etmedik. Burada bütün herkesin önünde söyleyebiliriz ki en son olay bir yerel gazetemizden arkadaşım beni Cuma günü ziyarete geldi. Siz bahsi geçen yerle ilgili itirazda bulunmuşsunuz dedi, neden itirazda bulundunuz dedi. Hatta altyapısında bazı deşmeler yapmaya çalıştı. Ben o gün kendisine bu olayların hiçbiri yok dedik. Kendisine de açıkça dedim ki biz bu konuyu kendi meclis grubumuzda tartıştık. Burasının bölgesel olarak olması ve bir bütün olarak ele alınmasının Çanakkale’nin menfaatine olduğunu vurguladık. AK Parti’nin belediye meclisinde tek tek parsel olarak getirilmesinin yanlış olduğunu, yeni açılacak bir bölümde hiç olmazsa halka daha rahat inme, imar konularının daha rahat halledilmesi ve bundan sonra aynı düzeyde yerlerin gelişmesi, çarpık yapılaşmanın olmaması amacıyla yeni açılacak bölgelerde bir bütün olarak yer almasını istiyoruz biz sadece bundan dolayı itiraz ettik dedim ve arkadaşımız bana başka şeyler de sordu biz sadece bölgesel olarak açılmasını ve bugüne kadar Çanakkale’nin yaşamış olduğu çarpık yapılaşmanın sona ermesi için çalışıyoruz dedim. Bu gazetedeki yayında yoktu, bu haberlerde yoktu, ben bu söylemleri verdim ve akşam farklı şeyler yayınlanmaya başladı. Bunun en güzel örneği AKFA dosyasıdır ki hatırlamanız gerekir bunu. Biz birebir kendimiz bazı konularda tek başına dahi mücadele ettik. AKFA dosyası da bunun ardından ortadan kalktı. Farklı yazışmalar aklımızın ermediği bir şey. Benim sizden ricam belediyeye vermiş olduğumuz dilekçeyi görün. Biz buranın bir bütün halinde incelenmesi konusunda bir beyanda bulunduk. Burada eğer birileri bir şeyler umuyorsa bizim buradan bir beklentimiz yok. Biz artık çarpık yapılaşma bitsin istiyoruz. Meclisteki sayılara bir bakın, o yerle ilgili 8 ret var. Bu ret oyları bizim AK Parti grubumuzdan gelmiştir. Ön konuşmada, ‘burası artık bölgesel olarak yapılsın, başkanım’ demiştik ve oylamaya geçilmişti. Daha sonra dilekçemizi verdik. Burası 10 oyla geçti. 10 oy vardı, 12 çekimser vardı. Kim ne rant elde ediyor buradan ben onu sormak istiyorum.
 
Biz kendimiz, ben önerdim arkadaşlarıma gelin İl Başkanlığımıza güvenimizi sunalım diye. Hiçbirimizin istifa etmesi diye bir şey yok arkadaşlar. Durmadan telefon alıyorum istifalarımızın istendiği iddialarıyla ilgili. Yok arkadaşlar, yok böyle bir şey. Bakın tüm partilerde güven amacıyla verilen istifa dilekçeleri vardır. AK Parti’de de bundan önceki dönemlerde iki kere güven amacıyla partilerde istifa dilekçeleri verilir. Ben bugün Grup Başkanvekili olarak arkadaşlarımdan rica ettim, burada İl Başkanımızın nezdinde toplandık, dedim ki güven kırıklığımız varsa biz kendimiz bu dilekçelerimizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz dedik. Biz kendimiz verdik ama bunlar kullanılmadı, ilimiz bunu istemedi. Kimse de istifa etmedi, kimse şu an dışarıda değil. Bu nasıl çıktı, nasıl böyle bir laf yayıldı, nasıl ortaya çıktı, biz hiçbirimiz anlamış değiliz. Biz dün olduğu gibi AK Parti gönüllüsü olamaya devam edeceğiz. Makam ve mevki için burada değiliz. Biz her zaman için dilekçelerimizi de veririz, koltuğumuzu da bırakır gideriz. Hepimiz yerimizdeyiz, talebimiz bu söylemleri farklı farklı şekillerde versiyonlayan arkadaşımızın istifasını istiyoruz”
 
Haber: Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Haber Merkezi