Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrasında gittiği Adıyaman’da sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında söylediği sözler ve iddialara ilişkin gözaltına alınan, Masterchef 2018 şampiyonu Uğur Kardaş tutuklanmıştı. Çanakkale’de yaşayan babası Ekrem Kardaş, yaşanan olaya ilişkin paylaşımda bulunarak oğlunun tutukluluk halinin sona ermesini istedi.

Gönüllü olarak deprem bölgesinde bulunan ve sosyal medya hesabında paylaştığı videoda dile getirdiği iddiasının asılsız olduğu anlaşılması üzerine gözaltına alınan Uğur Kardaş için 13 Şubat’ta tutuklama kararı verilmişti. Bir aydır tutuklu bulunan MasterChef Şampiyonunun Çanakkale’de yaşayan babası Ekrem Kardaş sosyal medya hesabından “Oğlum 2018 Master Cheff Uğur Kardaş'ın Olayı” başlığı altında yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

“Oğlum 4-5 günlüğüne Çanakkale'ye yanımıza ziyaretimize gelmişti. Geleli iki gün olmuştu. Sabah TV den depremi öğrenince çok üzüldük. Oğlum ‘Benim deprem bölgesine gitmem lazım, her insan gibi benim de bu ülkeye borcum var’ dedi. Doğruca havaalanına gitti. Adıyaman'da görevlendirildi. Orada 5-6 mutfak kurulumunda görev aldı. Son olarak Adıyaman Havaalanı'nda mutfak kurulumunda görevini yaparken, yakın bölgelerinde araçların ve güvenlik güçlerinin toplandığını görünce; yanındakilerle birlikte kalabalığa doğru gitmişler. Güvenlik şeridi çekilmiş, güvenlik güçleri etten duvar örmüşler. Oğlum aradan çıkan bir çocuğa ‘Orada ne var, ne olmuş’ diye sormuş. Çocuk bahse konu olayı anlatmış. Oğlum bunun üzerine ‘Bu nasıl olabilir? Ben ve benim gibi insanlar bir insan zarar görmesin diye çabalarken bu nedir?’ diyerek yoğun duyguların etkisiyle üzüntüsünü ifade eden paylaşımı yapıyor. 4-5 gündür bu atmosferi gönüllü yaşayan bu genç insanı anlamak zor olmasa gerek. Bir ayı geçen tutukluğunun sona ermesi dileklerimle.”

Mehtap ŞAHİN