Bir süre önce yasalaşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mücadelesinde büyük mücadele veren isimler, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu İsmet Akıncı’yı ziyaret ederek, plaketleştirdikleri kararın Resmi Gazete’de yayınlanmış halini sunarak, destekleri için teşekkürlerini iletti.

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin yakın zaman önce yöneticiliğini yapan İbrahim Akıllı, Mehmet Gezer, Recep Durgun, Eski Başkan Murat Çağlayan ile birlikte; mücadelelerine destek vererek, gündemde tutulmasında katkı sağlayan basın kurumlarına yönelik teşekkür ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda dernek yöneticileri Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu İsmet Akıncı’yı ziyaret etti.

Dernek yöneticileri ilk olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’yı ziyaret ederek, teşekkürlerini ilettiler. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Çağlayan ve beraberindekiler daha sonra Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’ya knuk oldu. Ziyarette EYT’nin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından gelinen son durumu görüşüldü. Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ise hayırlı olsun temennisinde bulundu. EYT mücadelesinin mimarları, Resmi Gazete’de yayınlanan kararın yer aldığı bir plaketi ziyaretlerinde takdim ettiler

“MÜCADELEYE DEVA EDİYORUZ”
EYT’de son nokta hakkında açıklamalarda bulunan Murat Çağlayan, “EYT yasasının kazanımları olsa da eksik olarak çıktığı için bazı mağduriyetler devam ediyor. Sadece yaş şartının kaldırılmasıyla ‘Emeklilikte Prime Takılanlar’ olarak dönüşen mağduriyetin bir an evvel bitirilmesi, kısmi emeklilik de dahil edilerek, 99 öncesi şekliyle iade edilmesi gerekmektedir. EYT mücadelesinin kazanılması sürecinde bizlerin sesi olan kıymetli basınımıza teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Sosyal güvenlik sisteminden kaynaklanan, kademeli prim, kısmi emeklilik, aylık bağlanma oranları (ABO), asgari ücret altında bağlanan düşük emekli maaşları, staj ve çıraklık, intibak, Bağkur pirim eşitleme, Bağkur tescil mağduriyetleri devam etmektedir. Sosyal Güvenlik ile ilgili sorunlarımızın seçim odaklı değil reformist bir yaklaşımla çözülmesi gerekmektedir. Bu hakların da kazanımı için mücadeleye EYT federasyonuna destek vererek devam ediyoruz ve tüm hak sahipleri de haklarına sahip çıkarak bu mücadeleye devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

Ersan KÜÇÜKKURU