Meteorolojinin tahminleri ardından Çanakkale, sabah erken saatlerde Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Saat 08.00 sıralarında düşmeye başlayan yapışlar kuvvetli şekilde etkili olurken, meteorolojiden ise uyarılar çifter çifter geldi. İl Genelinde yağışların kuvvetli olması ve fırtına şeklinde esmesi beklenen lodosa yönelik uyarılar yapılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi istendi. Çanakkale ve ilçelerine yönelik sarı ve turuncu kodlu uyarılar meteorolojinin sitesinde yer aldı.

Ayvacık ilçesi dışında Çanakkale kent merkezi ve diğer ilçeleri için hem yağış hem de fırtına beklentisine yönelik iki adet sarı uyarı yapılırken ilkinde, “Kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.
Diğer uyarıda ise şöyle oldu; “Rüzgarın; güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

AYVACIK’A TURUNCU UYARILAR!
Ayvacık ilçesi için yapılan iki turuncu uyarıda ise; “Rüzgarın; güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.
Diğer uyarı yağış için olurken, “Çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU