Meteoroloji Çanakkale genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar beklendiğini duyurarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden “Çanakkale’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!” başlığı altında yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.03.2023 Cumartesi ve 12.03.2023 Pazar günleri günü beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çanakkale il genelinde kuvvetli (21-50 kg/nı2) ve Ayvacık çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51- 100 kg/nı2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji internet sitesinde ayrıca “Batı Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!” başlığı altındaki bir diğer açıklamada ise; “Batı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, 11.03.2023 Cumartesi ve Pazar günleri Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı) ve Batı Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Edremit Körfezi (Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık) ile İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama, Kınık) çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.