Hayatını kaybeden Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti kurucularından, sürekli basın kartı sahibi Ayhan Öncü, son yolculuğuna uğurlandı.

Çanakkale’ye genç yaşlarda başladığı gazetecilik mesleğinde kentte duayenler arasında adını yazdıran Ayhan Öncü, 56 yaşında yaşama veda etti. 20 yıl İhlas Haber Ajansı (İHA) Çanakkale temsilciliği görevinde bulunan, emekli olduktan sonrasında kendi web sitesinde ve sosyal medyada Çanakkale haberlerini yapmayı sürdüren Öncü’nün vefatı basın camiasını yasa boğdu.

Sevilen bir kişilik olan merhum gazeteci, Dumlupınar Camii'nde öğle namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine ailesi, yakınları ve meslektaşlarının yanı sıra, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Sedat Murat, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Başbakan Eski Yardımcısı ve Enerji Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Çevre Eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticileri katıldı. Öncünün cenazesi yeni şehir mezarlığında toprağa verildi.

Gülçin AKIN