Çanakkale açıklarında oltaya takılan nesli tükenmekte olan keler balığının teknede doğum yaptığı anlar kameraya yansıdı. Mucizevi durumla ilk kez karşılaşan balıkçılar; heyecan, şaşkınlık ve mutluluğu aynı anda yaşadı.

Çanakkale Boğazına sinarit ve mercan avlamak için tekneyle açılan Serhat Şahbaz ve arkadaşlarının oltasına, Nara Burnu açıklarında nesli tükenmekte olan bir köpek balığı türü keler takıldı. Tecrübeli deniz tutkunun nesli tükenme tehlikesi karşı karşıya olduğunu bildiği balığı yeniden deniz bırakmak istediği sırada adeta bir mucize yaşandı. Yaklaşık 1,5 metre boyunda ve40 kilo ağırlığındaki balık doğum yapmaya başladı. Tek tek yavrulayan balığın doğum anlarına canlı canlı şahit olan deneyimli balıkçılar; heyecan, şaşkınlık ve mutluluk hislerini aynı anda yaşadı.

10 yıldır sportif balıkçılık yapan Serhat Şahbaz ve beraberindeki arkadaşları şaşkınlıklar karşıladıkları bu anlarda doğum yapan köpekbalığının yavrularını tek tek alarak yaşamaları için denize bıraktı. O anları da cep telefonlarıyla saniye saniye görüntüledi. 7 tane yavrulayan keler cinsi köpek balığı da daha sonra titizlikle denize geri salındı. Şahbaz o anları görüntüleyen videonun sonunda, “Harika bir şey. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım, mükemmeldi” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA İZLEYEBİLİRSİNİZ