Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale için turuncu kodlu uyarıda bulunarak, yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı uyardı.

Hafta başından bu yarana sağanak yağışların aralıklarla kuvvetli düştüğü Çanakkale için meteorolojiden ‘turuncu kodlu’ uyarı yapıldı. Bugün öğle saatlerine kadar geçerli olan; Ayvacık ve Bayramiç ilçelerini kapsayan uyarının açıklamasında, “Çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor! Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan Ezine ilçesine yönelik ise ‘sarı kodlu’ uyarı yapılarak, “Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor! Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Kent merkezi ve diğer ilçeler ise renkli kodlu uyarılar kapsamında alınmadı.

RENKLİ KODLU UYARILAR NEDİR?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde renk kodları altında yapılan uyarılar için şu ifadeler yer alıyor;

TURUNCU; Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI; Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU