Çanakkale Belediyesi tarafından 7 kişilik İnsani Yardım Koordinasyon ekibi, yıkıcı depremlerden en çok illerden biri olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki yardım çalışmalarına destek vermek üzere gönderildi.
 
Tüm yurtta olduğu Çanakkale'de de deprem bölgesine yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Çanakkale Belediyesi tarafından 7 kişilik İnsani Yardım Koordinasyon ekibi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek vermesi üzerine bölgeye gönderildi.
 
Uğurlama öncesinde açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bugün  7 tane belediye çalışanı arkadaşımızı Elbistan'a gönderiyoruz. Oradadaki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organizasyonunda çalışmak üzere. Ankara Büyükşehir Belediyesi Elbistan'da birçok konuda destek oluyor. Yeniden yapılanması için çalışmalarda bulunuyor. Bizden de destek istedi. Eleman desteği istedi. Bizde 7 tane arkadaşımızı oraya yolluyoruz. 10 gün süreyle şimdilik orada görev yapacaklar. Daha sonra duruma göre değerlendireceğiz ve başka arkadaşlarla değiş tokuş yapabiliriz. Daha önce de biliyorsunuz buradan malzemeler göndermiştik. Aşağı yukarı 20-25 arasında tır ve kamyon olarak. Bu sefer Elbistan ilçesinde ihtiyaç var. Çünkü orada ciddi bir sıkıntı söz konusu. Yeteri kadar destek alamamış. Oradaki yol şartları, coğrafi şartlarda biraz kötü. Onun için oralarda biraz ihmal olmuş. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi burada insiyatif almış. Bizden de destek istedi. Bütün belediyeler olarak sadece Çanakkale Belediyesi olarak diğe CHP'li belediyeler orada Ankara Büyükşehir'e destek için gerekli ekipmanı, ekipleri gönderiyoruz. Dayanışmamız devam ediyor. Hayırlı yolculuklar diliyoruz arkadaşlarımıza" dedi.
 
“DRONELA ÇATILARDAKİ KAÇAK YAPILARI TESPİT ETMEYE BAŞLADIK”
Çanakkale'deki kaçak yapılara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gökhan, "Burada yıkım kararı alınmış ve kesinleşmiş yapıları yıkıyoruz. Ama tespit ettiğimiz, edilmiş ama henüz kesinleşmemiş çünkü onların bir tebliğ süresi falan var. Bu noktada da kesinleştikçe de yıkmaya devam edeceğiz. Bu sadece kaçaklarla ilgili. Ayrıca da depreme dayanıklı yapılarla ilgili de işlemler devam ediyor. Zaten meclis kararımızı almıştık. Onlarda süreç içerisinde peyderpey hayata geçecek ama mesela dronela çatılardaki kaçak yapıları tespit etmeye başladık. Drone uçuruyoruz şimdi. Göremiyorsunuz kaçak bir şey yapmış. İhbarları değerlendiriyoruz. Yani bize şikayette bulunan hemşehrilerimiz olursa hemen değerlendiriyoruz ve buna göz açtırmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle bu imar barışı çıkacak diye hamle yapılmıştı. Böyle bir hamleler vardı. Bunların olmayacağı anlaşılınca şimdi artık onlarda azalır, yapılmaz. Yapılanlarda işte dün bir tanesini yıktık. Yıkmaya devam ederiz" diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından personelle vedalaşıldı. Daha sonra 7 kişilik İnsani Yardım Koordinasyon ekibi uğurlanarak, bölgeye gönderildi.
 
Seval KÜÇÜKKURU