Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bir vatandaş, Umre ibadeti için biriktirdiği 40 bin TL’yi depremzedelere bağışladı.

Yenice ilçesinde ikamet eden 13 yaşındaki Bayram Bozkul, Umre için biriktirdiği 40 bin TL’yi deprem bölgesinde kullanılmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağış yaparak büyük bir fedakarlık örneği sergiledi.

Türkiye’yi derinden sarsan, 10 ilde yıkıcı etki yaratan ve 40 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin hemen ardından başlayan yardım kampanyaları da sürüyor. Ülkenin her köşesinden ve dünyanın farklı bölgelerinden vatandaşların desteğiyle, depremzedeler için yardımlar yapılmaya devam ediliyor.

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Soğucak köyünde yaşayan Bayram Bozkul da örnek bir davranışa imza attı. Bozkul, yıllardır Umre’ye gitmek için biriktirdiği 40 bin TL’yi afetzedeler yararına, deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a bağışladı. Soğucak Köyü Muhtarı Durmuş Çatak’a ile birlikte bankaya giden Bayram Bozkul, parayı AFAD hesabına yatırdı.

Mehtap ŞAHİN