Toplantıda söz alan MHP’li Özer, üç konuyla ilgili görüş bildireceğini söyledi. İlk olarak geçtiğimiz günlerde kentte meydana gelen cinayet ve silahlı market soygunu olaylarında emniyetin gösterdiği çabaları takdir etti Özer. Her iki olayda da polisin kısa sürede faillere ulaşmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, Çanakkale emniyet teşkilatına tebriklerini iletti. Özer’in parmak bastığı diğer iki konu ise, Çan İbrahim Bodur OSB’ye ilişkin henüz bir gelme olmaması ve Ayvacık’a yapılması planlanan limanın Küçükkuyu’ya taşınacağı yönündeki iddialar oldu. Özer şöyle konuştu;

“BİRAZ EL ATIN ŞU İŞE”
"11 Temmuz 2014 tarihinde bütün parti guruplarının evet oylarıyla burada Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kararını aldık. Gerçekten Çanakkale’miz için çok önem arz eden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu siyasi iktidarla takip ederek oldukça büyük mesafeler kat edildi. Zannediyorum yakında bütün Çanakkale’mize hayat verecek bir organize sanayi bölgesi kurulmuş olacak. Özel İdare’nin de biliyorsunuz burada hissedarlığı var. Ancak 2014 Ekim ayında yine hepinizin oylarıyla, bütün parti gruplarının ‘evet’ oyuyla bir karar daha aldık, ‘Çan İbrahim Bodur Karma Organize Sanayi Bölgesi’ ile ilgiliydi. Ne yazık ki bu karar sadece alınmaktan öte gitmedi. İktidar partisinin değerli üyelerine söylüyorum. Çan üyelerine söylüyorum. Sayın başkan bilhassa size söylüyorum. Biraz el atın şu işe! Ezine, siyasi iktidardan desteğini alıyor da, Çanakkale’mizin en önemli sanayi ilçesi olan Çan ilçemiz de bu kararı almışken, niye hala bir adım atılamadı. Özellikle Sayın başkanım kardeşiniz, iktidar partisinin genel başkan yardımcısı. Bülent Turan gibi çok güçlü bir vekilimiz var, grup başkanvekili. Ayhan Gider gibi yine bir vekilimiz daha var, Özel İdare’yi 10 yıl idare etmiş. Biraz Çan İbrahim Bodur Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne de destek vererek buranın hayata geçirilmesine sağlayın. İnşallah bizim sözümüzü de burada dikkate alırsınız diye düşünüyorum. Özellikle sayın başkanım sizden.”

“LİMAN AYVACIK’A OLMAZSA OLMAZDIR”
“Yedi yıl kadar önce Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal şahin tarafından gündeme getirilen Kadırga Koyu’na iskele yapımı için müracaat edildi. Hem Ayvacık’ı Midilli’ye bağlayacak, hem de transit geçişlerde körfez geçişini rahatlatacak, Ayvacık-Ayvalık arasında seferle düzenlemek süratiyle hem de bir turizmi canlılığı olacaktı. Ünal Şahin’in bu konuda ne kadar mücadele ettiğini yakından bilenlerden birisiyim. İlk yapılan proje çok büyük bulundu. Daha sonra proje revize edildi, biraz daha küçültüldü. Hatta GESTAŞ’ın en son Vali Ahmet Çınar zamanındaki toplantısında minimize edilmiş, Midilli-Ayvacık Kadırga, Midilli Petra arasındaki seferlerin yapılması için Kadrıga Koyu’nun kararı alınmıştı. Ama son günlerde duyuyoruz ki bu limanı, Küçükkuyuya’ya doğru kaydırmaya çalışan, isteyen bir takım çevrelerin türediğini gördük. Küçükkuyu’da Çanakkale’nin bir beldesidir. Ancak bu liman Ayvacık’a olmazsa olmazdır. Ayvalık’tan Midilli seferleri her gün yapılmaktadır. Eğer bu liman Küçükkuyu’ya alındığı takdirde, Çanakkale’nin turizmi Balıkesir’e kaptırılmış olur. Çünkü Küçükkuyu, genellikle Edremit ve Ayvalık’la hareket eden sadece resmi devlet işlerinde Çanakkale’ye yolu düşen bir beldemizdir. Genelde daha çok iş yaptıkları yerler Edremit’tir. Küçükkuyu’da oturan insanlarımız için söylüyorum. Onun için Ak Parti grubundan özellikle bir ricada daha bulunmak istiyorum; bu limanın olmazsa olmaz yeri Ayvacık’tır, Ayvacık sahilleridir. Kadırga olabilir, Sokakağazı olabilir, Babakale olabilir. Ama olması gereken yer bu üç yerden birisidir. Hepimiz bu işin takipçisi olalım. Bu limanı Ayvacık sahillerinden başka yere kaptırmayalım.”

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU


Kaynak: Haber Merkezi