Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Merkez ilçe başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Yücel Acer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ve civar köy muhtarları da köyde yapılan etkinliğe katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindekileri Muhtarı Ali Başaran ve köyde yaşayan vatandaşlar karşıladılar.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan burada yaptığı konuşmada, “Allah hamdolsun bu milletin bir ve beraber olduğu devletiyle, milletiyle beraber yol yürüdüğünü gösteren en güzel tablo bu akşam Dümrek köyünde. Bu yüzden iş yaparız yapmayız, talepleri yerine getiririz getiremeyiz bu başka. Bir şey ama sadece bu akşam çay içip dua alsak bunun bile başka bir anlamı var. Milletin kavga ettiği, bir araya gelemediği, yarıştığı, kıskandığı bir dünyada Türkiye’nin beraberliği, huzuru her şeyin başında. Ben her zaman her yerde söylüyorum ‘Ben Ankara’nın değil Çanakkale’nin vekiliyim’. İmkan buldukça buradayız. Meclisteki çalışmalarımızdan fırsat buldukça Çanakkale’ye geliyor sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Ben bir köy çocuğuyum, köyde doğdum. Köylüyü seviyorum. Köylü bu işin ruhunda var, köylü bu işin esasında var. Köylünün gönlünü alan bu milletin gönlünü alır. Köylünün gönlünde olan bu milletin gönlünde olur. İlk gün söylemiştik boğaz köprüsü olur mu olmaz mı dediler hiç korkmayın. Şimdiye kadar ne demişsek yaptık o köprüyü buraya yapacağız demiştik ama esas iş gönülden gönüle köprü yapmak. Çanakkale’ye bir hatıra bırakmak her tarafta program yapmaya devam edeceğiz.  Çünkü ne kadar çalışırsak çalışalım, ne kadar yorulursak yorulalım ne şehitlerimize ne de 15 Temmuz’da bize sahip çıkan bu millete hak ettiği karşılığı veremeyiz daha çok çalışacağız. Daha çok yorulacağız. Ankara’sı Çanakkale’si gideceğiz geleceğiz ama elimizden geldiği kadar gençlerimize daha güzel bir ülke için, yaşlılarımızın duasını almak için, kadınlarımızın güler yüzünü almak için daha çok çalışacağız” dedi.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da konuşmasında şunları söyledi; “Türk milleti gücünü bu birlik ve beraberlikten almakta. Bu akşam gördüğüm bu manzara bütün önümüze çıkacak güçlükleri açmada en büyük sigortamız bunu burada görüyorum Çanakkale Valisi olarak bundan memnuniyetimi dile getiriyorum sizlere en derin şükranlarımız sunuyorum.”
Haber: Ercan ÖZÇETİN

 


Kaynak: Haber Merkezi