Çanakkale'de yaşanan gelgit olayı dolayısıyla deniz suyu sahilden metrelerce çekildi. Sandallar karaya otururken, iskeleler kara seviyesinde kaldı.
Neredeyse her yıl aynı dönemlerde yaşanan deniz çekilmesi, Çanakkale sahillerinde yine gerçekleşti.

Kent merkezi yakınlarında yazlıkların bulunduğu Dardanos mevkiinin bazı bölümlerinde deniz suyunun kıyıdan yaklaşım 20 metre kadar çekildiği görüldü. Sahil yakın kesimde demirli bazı tekneler suların çekilmişiyle kuma oturdu. Suların çekilmesiyle Dardanos sahillerinde ilginç görüntüler oluşurken, çevre sakinleri bu durumun özellikle Aralık-Şubat ayları arasında bölgede görüldüğünü anımsattı. Sahile yakın noktada balıkçıların teknelerini bağladığı, üzerine ağ ve malzemelerini koyduğu iskele şeklindeki yapı da su çekildiği için kara seviyesinde kaldı.

Bunun doğal bir gelgit olayı olduğunu söyleyen uzmanlar bölgedeki duruma ilişkin daha önce yaptıkları açıklamaları yineleyerek, "Her yıl hemen hemen değişik tarihlerde bu olayı yaşıyoruz. Çanakkale Boğazı'nda geçen yıl da olmuştu. Bu doğa olayını başta deprem olmak üzere başka bir olayın habercisi olarak değerlendirmek doğru olmaz. Korkulacak bir durum yok. Gelgit olayı ayın çekimiyle ilgili. İç denizlerde bunun etkisini az hissediyoruz. Okyanuslarda daha fazla hissediliyor. Bazı yerlerde deniz seviyesi 3-4 metre düşebiliyor. Deniz çekilmesi ise yüzlerce metreyi, hatta kilometreyi dahi bulabiliyor" ifadelerini kullandı.

Ersen KÜÇÜKKURU