Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklükteki yıkıcı depremde, 4 kişilik Çanakkale Bayramiçli Mercan ailesi hayatlarını kaybetti. Kenti yasa boğan ailenin fertleri Bayramiç Evciler’de toprağa verildi.

Depremden sona bir süre haber alınamayan Çanakkaleli Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan (31), eşi Nilhan Mercan (31) ve ikiz bebekleri Mehmet Ali (3) ile Duru’nun (3) geçtiğimiz gün yıkılan evlerinin enkazında cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Cenazeleri Bayramiç’e getirilen 4 kişilik ailenin fertleri için Evciler köyünde düzenlenen cenaze törenine Vali İlhami Aktaş, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman başta olmak üzere çok sayıda ilçe sakini katıldı.
Depremde hayatını kaybeden  Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan, eşi Nilhan Mercan ve ikiz bebekleri Mehmet Ali ile Duru’nun Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında taşınarak cenaze araçlarına bindirildikten sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan’ın acılı annesi Nazile Mercan, “Üniversiteyi bitirdi, sınavlara girdi ‘subay olacağım’ dedi. Oğlum teröristler çok sen subay olursan ben dayanamam dedim. Anne ‘şerefli meslek’ dedi. ‘Ölürsem de şerefimle ölürüm, ben subay olacağım’ dedi. Nasipmiş oldu. Çocuklarıma doyamadım, evladıma doyamadım” dedi.

Ersan KÜÇÜKKURU