Çanakkaleli şarkıcı Zeynep Bastık, enkaz altındayken kurtarılmaya çalışıldığı anlarda şarkısını dinlemek isteyen genç kıza yardım eli uzattı.

Türkiye’yi derinden sarsan 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminin 5. gününde enkaz altındaki Ayfer ve kardeşi Fatma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarma anlarındaki istekleri ise ekipler tarafından memnuniyetle karşılandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, enkaz altında kurtarma çalışmaları sırasında Ayfer, Zeynep Bastık’ın ‘Gül Beyaz Gül’ şarkısını dinlemek istedi. Bilincini açık tutmak için çocukla sürekli konuşarak sorular soran itfaiye ekipleri, genç kıza cep telefonundan açtıkları "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinletti ve konuşarak 10 saat süren kurtarmayla enkazdan 99. saatte sağ çıkardı.

“SANA VE KARDEŞİNE SARILMAK İÇİN GÜN SAYACAĞIM”
Depremin 99’uncu saatinde enkaz altındayken itfaiye ekibinden şarkısını isteyerek, kurtarılan 15 yaşındaki Ayfer'e şarkıcı Zeynep Bastık’tan cevap geldi. Bu duruma duyarsız kalmayan Bastık, o anların görüntülerini instagram hesabından paylaşarak duygularını şu cümlelerle ifade etti; “Ayfer’e ve kız kardeşine ulaştık. Ailesini, yakınlarını kaybettiğini öğrendik. Çok, çok üzgünüm. En kısa sürede bir araya geleceğiz Ayfer’le. Şarkı, konser ne isterse… Kız kardeşiyle eğitim hayatları boyunca maddi-manevi yanlarında olacağıma da söz veriyorum. Ayfer sayende tarifsiz duygular içindeyim… Sana ve kardeşine sarılmak için gün sayacağım.”

Ersan KÜÇÜKKURU