Havalimanının yeni tesislerinin 18 Mart’ta törenle hizmete açılacağını belirten Dardanel Turizm sahibi Zafer Güneş, yeni havalimanının eskisine göre daha fazla avantaj sağlayacağını ifade etti.
 
Mevcut haliyle havalimanında bazı eksiklikler olduğunu söyleyen Güneş, apron binasının şu anki haliyle günümüz şartlarına uyum sağlayamadığını, düzenlemeden sonra günün şartlarına ve Çanakkale’ye uygun hale getirileceğini dile getirdi. Güneş, mevcut durumunda 2 uçaklık park yeri bulunan apronun yenilenen haliyle 8 uçak alabilecek duruma getirileceğini, gece yatışında 8 uçağın park ederek kalabileceğini ve bu sayının bugün için Çanakkale’ye yeterli olacağının altını çizdi.
Şu anki pistin 2 sene önce büyütülerek tüm uçakların inebileceği seviyeye getirildiğini, pist uzunluğunun Çanakkale için yeterli olduğunu ve her türlü uçuşa müsait hale geldiğini ifade eden Güneş, yeni binada gümrük yapılacak olmasının dış hatlar için bir avantaj sağlayacağını dile getirdi.
 
Almanya’ya direkt sefer için çalışılıyor
Çanakkale’ye uçuşu olmayan diğer hava yollarına Çanakkale’nin mevcut potansiyelini aktardıklarını ve Çanakkale’ye uçmaları için girişimlerde bulunduklarını belirten Güneş; ‘’Bazı havayolları ile görüşme halindeyiz. Çanakkale’den Almanya’nın herhangi bir şehrine haftada bir gün direkt sefer düzenlemeyi planlıyoruz. Şuan için Çanakkale’ye uçuşu olmayan havayollarına buranın mevcut potansiyelini aktardık, bu konularda bazı girişimlerimiz var. Siyasi destekle bu işin çözümünün kolaylaşacağı inancındayım’’ dedi.
 
Uçuşlarda ve yolcu sayısında önemli herhangi bir değişiklik yaşanmadığına dikkat çeken Güneş sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Yaz sezonu her gün Ankara ve İstanbul uçuşları mevcut. Ankara uçuşları yolcu yoğunluğunun azalması sebebiyle kış tarifelerinde haftada 2 gün azaltılıyor. Kış sezonunda haftada 5 gün Ankara uçuşu bulunuyor. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, Nisan ayından itibaren Çanakkale-Ankara uçuşları yeniden 7 gün olacak. İstanbul’a ise haftada 7 gün 06.20-23.00 saatlerinde uçuşlar bulunmakta”
 
Ersan Küçükkuru
 


Kaynak: Haber Merkezi