Altın fiyatlarının rekor kırmasıyla alım gücü azalan vatandaşlar gram altın yerine yarım gram altına yöneldi. Ancak sarı madendeki artış sürekli devam edince bu kez çeyrek gram altın gözde haline geldi. Düğün ve sünnetlerin vazgeçilmezi olan çeyrek altın, giderek küçülerek yerini çeyrek gram altına bırakmaya başladı.
 
Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, yaptığı açıklamada ABD Trump’ın göreve başlamasının önümüzdeki günlerde altın piyasalarında belirleyici olacağını dikkat çekti.
 
Çeyrek altının 245, gram altının 145 ve yarım gram altının ise 75 lira’ya yükselmesinin ardından piyasalarda 35 liradan satılan çeyrek gram altın vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü belirten Ay:“ Altın fiyatları günümüzde özellikle dünyadaki gelişmelere karşı korkunç derecede yüksek vaziyette. Biraz daha yükselecekmiş gibi duruyor” dedi.
 
ABD Başkanı Trump’ın göreve başlamasıyla birlikte piyasaların aşağıya doğru seyri gidecekmiş gibi ifadelerini kullanan Ay sözlerini şöyle sürdürdü:“ Altın fiyatlarıyla ilgili gelişmeler önümüzdeki hafta çok belirleyici olacak gibi duruyor. Altının şuanda en yüksek fiyatta olması, arzı daha çok küçük altına doğru yöneltiyor. Büyük altınların talebi biraz azaldı. Ona istinaden de gram altınlar revaçta. 1 gram, yarım gram ve onu istinaden de özellikle çeyrek gram yapıldı. Çeyrek grama olan talep genelde düğün tarzı hediyelerde götürülebilecek bir argüman, seçenek olarak tüketicinin önüne geldi. Altındaki yükseliş trendi daha yukarılara giderse, küçük altından da uzaklaşıp, gram altınların daha çok tercih edilecek noktada olacağı gözüküyor”
 
Altın fiyatlarının her geçen gün yükseldikçe özellikle bu tip gramaj altınlara yansımasının da etkili olduğu belirten Ay, Çeyrek altın 245 lira, gram altın 145 lira, yarım gram altın 70 ile 75 lira bandında, çeyrek gram altın ise 30 ile 35 lira bandında olduğunu söyledi.
 
Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Haber Merkezi