Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Ezine’ye yapılan yatırımların hayat bulmasıyla duyduğu mutluluğu paylaştı.Başkan Babaoğlu, ilçede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan proje ve çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
 
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi
“Belediyemiz mücavir sahası Balıklı Köyü ve Çınar Köy tapulama sahasında kalan yaklaşık 136 hektarlık alanın Kaymakamlık, Belediyemiz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Bilim Sanayi İl Müdürlüğümüzün ortak çalışmaları İle Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları tamamlanmış olup, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu alan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Alanı Olarak İlan Edildi. OSB alanının müteşebbis heyeti kuruldu. Bu alana ait imar planı ve altyapı çalışmalarına başlandı. Ezine Gıda OSB Ezine Tarihinin en büyük yatırımı olarak bölgedeki gençlerimize iş ve aş kapısı olacak. İlçemizi ekonomi ve nüfus alanında büyütecek ve kalkındıracak.
 
Kültür merkezi
25 Yıl önce tahsisi yapılan ve bugüne kadar adeta kangren haline gelmiş olan Kültür Merkezi onaylandı. Ezine’mize hayırlı olsun. İnşallah Nisan ayında hep birlikte temelini atmayı planlıyoruz.
 
Ezine SGK Binasına kavuşuyor
2013 Yılında, Ezine’ye SGK binası gündeme geldiğinde, Dönemin CHP’li Belediyesi tarafından SGK binası için yer tahsisi yapılmamıştı. Hatta bizim Milli Emlaktan bulduğumuz yerler nokta olarak yeşil alan yapılmış ve hizmetin önü kesilmeye çalışılmıştı. 2015 yılında, Belediyemizin Tarım Bakanlığına tahsisli 900 m2 lik yerinin Ankara' da yoğun uğraşlar sonucu tahsisi kaldırılıp, SGK'ya tahsisi yapılmıştı. 2015' ten bu yana değişen Bakanlarımız, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri, 15 Temmuz darbe girişimi, ve en son dolardaki dalgalanmadan kaynaklı birim maliyetlerin değişmesi gibi sebeplerle SGK binamız bir türlü ihale aşamasına getirilememişti. Ancak bugün itibari ile, Bakanlık ile yaptığımız görüşme sonucunda, SGK Binamız ihale aşamasına gelmiş olup kısa bir sürede ihaleye çıkılacaktır. Hepimizin bildiği üzere, AK Parti Hükümetleri Döneminde, bir işin ihaleye çıkması demek o işin yapılması demektir. Eskiden olduğu gibi ''ihale yap, temel at sonra 20 sene bekle'' dönemi, AK Parti ile son bulmuştur.
 
Akçin Çayı ihalesi gerçekleştirildi
Daha önce müjdesini verilen Akçin Çayı ihalesi 19/01/2017 tarihi itibarı ile 29 firmanın teklif vermesi sonucu yapılmış olup, şuan incelemesi yapılan ihale ile ilgili detaylı bilgileri inşallah en kısa zamanda verme imkanımız olacak. Yaklaşık maliyeti 16 Milyon (trilyon) olarak yatırımın Ezine’ye hayırlı olmasını diliyorum.
 
Başkan Babaoğlu:” Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ezine güvenilir ellerde demiştik. Kalbimizde ne varsa Allah yardım ediyor. Belediyemiz çalışıyor. Teşkilatımız destek veriyor. Sonuç Ortada” dedi.

Haber: Fehmi ŞENYİĞİT
 


Kaynak: Haber Merkezi