Güney Marmara Kalkınma Ajansından (GMKA) hibe desteği alınan “Kimyasal Analizlerde Metot Validasyonu, Ölçümlerin İzlenebilirliği ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi Projesi”nin imza töreni, Ajansın Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda gerçekleşti.
 
Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü İç Kontrol Birimi tarafından müracaatı gerçekleştirilen projeye ilişkin bilgi veren Kurum Müdür Vekili Mustafa Uçar, Proje kapsamında eğitim iki aşamalı gerçekleştirilecek olup ilk aşamada Kimyasal analizlerde metot validasyonu eğitimi, ikinci aşamada ise ölçümlerin izlenebilirliği ve ölçüm belirsizliği eğitimlerinin uzmanlar tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.
 
Kurum personeline 4 gün boyunca günde 6 saatlik eğitimlerin verileceğini kaydeden Uçar, “Buradaki amaç, alınacak eğitim ile kurumda gerçekleştirilen analizlerin kalitesini, doğruluğunu ve güvenilirliğini arttıran validasyon çalışmalarının nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği, yapılan çalışmaların izlenebilirliğinin sağlanması ve gerçekleştirilecek validasyon çalışmalarına yönelik olarak raporların nasıl hazırlanacağı anlatılacaktır. Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nün hizmet verdiği gıda sektöründe gerçekleştirdiği analizlerin kalitesi arttırılacağından dolayı bölgemizde yaşayan halkın, gıda güvenliği konusunda daha güvenilir ve daha kaliteli hizmet alması sağlanacaktır” diye konuştu. Uçar, desteklerinden dolayı GMKA yetkililerine teşekkürlerini iletti.
 
GMKA Genel Sekreteri Kasım Özek de, projeyi yazan ekibi tebrik ederek, hem Balıkesir hem Çanakkale’de destekleme çalışmalarına özenle devam ettiklerini kaydetti. Özek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atıldı.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT
 


Kaynak: Haber Merkezi