Çanakkale’de büyük yatırımı olan Alarko Holding ve topluluk şirketleri depremden etkilenen bölgeler ile vatandaşları için yardım ve desteklerini sürdürüyor.
 
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki yıkıcı deprem 10 ilde etkili olurken Türkiye’yi derinden sarstı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgesinde yaraların sarılması için yardım kampanyaları başladı. Türk milleti adeta seferler olurken toplanan yardımlar bölgeye ulaşmaya başladı. Çanakkale’de büyük yatırımı olan Alarko Holding ve topluluk şirketleri de afet bölgeleri ve depremzedeler için yardım ve desteklerini bölgeye gönderdi.
 
Alarko Holding A.Ş. ve topluluk şirketleri de ülkemizi, halkımızı ve bölgedeki vatandaşlarımızı sarsan deprem felaketinin derin üzüntüsü içerisinde, milletimize duyduğumuz sorumluluk çerçevesinde afetten etkilenen yerler il depremzedelere destek olmaya çalışıyor. AFAD, AKUT, AHBAP ve yerel yönetimler ile iletişimleri sürdürerek acil ihtiyaçların temini konusunda destek vermeye devam ediyor. Barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alınan yaşam konteynerleri üretilmeye başlanırken, hafta sonu ilk sevkiyatın gerçekleştirileceği öğrenildi. Yaşam konteynerleri ısıtma ekipmanı içerecek şekilde tam teşekküllü hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.
 
Bu kapsamda; Topluluk şirketlerinden Taahhüt Grubu şirketi Alsim; 5 araçtan oluşan filo ile çalışan, çalışan yakınları ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır, kışlık kıyafet, ısıtma ekipmanları, jenaratörler gönderirken, nakdi yardım yaptı. Araçlardan bir tanesi direkt Gaziantep’e, diğeri Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep hattına dağıtım gerçekleştirdi. Bir diğer araç Adana Osmaniye’ye, kalan iki araç ise Hatay-Antakya ve İskenderun’a yönlendirildi. Barınma ihtiyacına yönelik olarak ise depremzedeler için yaşam konteynerleri tedariki gerçekleştirdi.
 
Sanayi ve Ticaret Grubu şirketi Alarko Carrier; Hatay ve Kahramanmaraş illerinde yer alan çalışan, çalışan yakını ve bölge halkının ihtiyaçları kapsamında çadır, deprem enkaz kaldırma ekipmanları, ihtiyaç paketi, kışlık kıyafet ve ısıtma ekipmanları gönderirken, nakdi yardım da bulundu. Depremzedeler için yaşam konteynerleri tedariki gerçekleştirildi. Topluluğun sağladığı tüm yaşam konteynerlerinin tamamının ısıtma ihtiyacını karşılayacak şekilde klimalarını tahsis ettiği öğrenildi.
 
Turizm Grubu şirketi Attaş; nakdi yardım yanında depremzedeler için yaşam konteynerleri tedariki gerçekleştirdi.
 
Gayrimenkul Grubu şirketi Alarko Gayrimenkul;  nakdi yardıma ilave olarak depremzedeler için yaşam konteynerleri tedariki yaptı. Ayrıca Bodrum bölgesinde yerel yönetimlerin gönderdikleri yardım araçlarına nakliye ve yakıt desteği sağladı.
                                              
Enerji Grubu şirketi ALTEK;  nakdi yardıma ilave olarak portatif tuvalet tedarik etti.
 
Enerji Grubu iştiraklerinden Meram Elektrik; Kahramanmaraş ve Hatay illerine içinde stok saha malzemeleri, jeneratörler, uydu telefonları içeren 21 araç gönderdi. İlave olarak teknik yeterliliği olan 36 personel bölgenin jeneratörlerinin kurulumunu gerçekleştirmek üzere sahada bulunuyor. Kahramanmaraş iline ihtiyaç paketleri ve gıda paketleri içeren 1 tır gönderilirken; Nevşehir, Niğde ve Konya misafirhanelerindeki odalar ile Konyaspor locası deprem bölgesinden gelenlerin konaklaması için hazır hale getirildi.
 
Enerji Grubu iştiraklerinden CENAL Elektrik tarafından kurulan 12 kişilik arama kurtarma ekibi Hatay iline intikal etti. Yerel yönetimle beraber deprem bölgesine ulaştırılmak üzere aydınlatma kuleleri, konaklama ekipmanları gönderilirken, nakdi destek de yapıldığı bilgisine ulaşıldı.
 
Tüm Topluluk şirketlerinin kendi merkezlerinde kan bağışı yapmak üzere Kızılay ile koordineli çalışmalara devam ettiği öğrenildi. Kurum içi gönüllülük platformu Alarko Yaşam Gönülleri de ihtiyaç listeleri doğrultusunda ayni yardım kampanyasını sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında çalışanlar tarafından oluşturulan yardım kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere şirket merkezlerinde toplanıyor. Her türlü destek ve koordinasyon için kamu kurumlarıyla irtibat halinde çalışmalar devam ediyor. Alarko Holding ve topluluk şirketleri; bu büyük acıyı, zor günleri hep birlikte dayanışma ve yardımlaşma ile el ele atlatmak için büyük çaba sarf ediyor.
 
 Haber Merkezi