Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Davutköy’de üç kardeş, kumbaralarında biriktirdikleri 2 bin lirayı depremzedeler için bağışlayarak büyük bir fedakarlık örneği sergiledi.

Türkiye’yi derinden sarsan depremin yankıları sürerken yardım kampanyaları hızla devam ediyor. Ülke olarak yaraları sarmak için 7’den 70’e herkes yardımlara katkı sunuyor. Çocuklarımız da böylesine bir zamanda yaptıkları fedakarlıklarla gönülleri fethediyor. Yenice ilçesinde yaşayan üç kardeş  Remzi, Cengizhan ve Kerem kumbaralarındaki parayı depremzedeler için bağışlama kararı aldı. Biriktirdikleri 2 bin lirayı Davutköy Camii görevlilerine teslim etti.

Yenice Müftülüğünden yapılan açıklamada, “Herkesi derinden sarsan deprem felâketi sonrası genciyle, yaşlısıyla tüm yurt seferber olmuş durumda. Buna son örnek olarak kumbaralarında biriktirdikleri 2 bin lirayı Davutköy Camii görevlimize teslim eden 9 yaşındaki kardeşler Remzi, Cengizhan ve Kerem duyarlı davranışları ile herkesi duygulandırdı. Ayrıca 2 gün içerisinde 70 bin lira bağışta bulunan Davutköy halkına, din gönüllüsü arkadaşımıza ve muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Mehtap ŞAHİN