Kentteki apartman ve site sakinlerine daha kaliteli hizmet verebilmek, sektörün sorunları ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunarak, çözüm önerileri sunma ve beraber hareket etme çağrısında bulundu.
 
Marina Restorandaki kahvaltılı tanışma etkinliğine katılan 30'a yakın profesyonel site yönetimi karşılık fikir alışverişinde bulundu. Buluşmada bir konuşma yapan Dr. Selma Akpınar, "Öncelikle ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır ilimizde felakete dönüşen deprem nedeniyle kayıplarımıza Allahtan Rahmet, Yaralılarımıza Acil şifalar dilerim. Sözün bittiği Yerdeyiz. Toplu yaşam alanlarının huzurlu, düzenli ve verimli bir şekilde amacına uygun olarak kullanılması hususu başta olmak üzere, bu alanların, toplu yapılarda yaşayan site sakinlerinin beklentilerine hitap edebilmesi için, Profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesi ihtiyacı son zamanlarda daha fazla hissedilmeye başlanmıştır.1960'lı yıllarından beri hayatımıza giren, Apartman toplu yaşam alanlarına hitaben çıkarılmış olan ve zaman içerisinde güncellenerek günümüze gelen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında faaliyetini sürdüren Profesyonel Yönetim Şirketleri, ülke genelinde olduğu gibi ilimiz toplu yaşam alanlarında da vazgeçilmez bir aktör olduğunu kanıtlamış Bulunmaktadır. Profesyonel tesis ve site yönetim şirketleri bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneğini kurmuştur. Dernek, bu alanda faaliyetlerini sürdüren şirketlerin belirli bir standarda çekilmesi ve belirli ilkelerle faaliyetini sürdürmesi yönünde hem bakanlık nezdinde hem de basın aracılığı ile konunun gündemde tutulması için çaba sarf etmektedir. Bu çabalarının sonucu olarak Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Konut Politikaları ve Tesis Yönetim Şube Müdürlüğü adı ile bir müdürlük kurulmasını sağlamıştır. Böyle bir müdürlük kurulmasındaki amaç, Profesyonel site yönetim şirketlerinin belirli bir standarda oturtulması ve bu firmaların denetlenebilir olmasının sağlanmasıdır. Herkes tarafından yapılabilecek bir iş olduğu algısını da değişmektedir'' ifadelerini kullandı.
 
"Profesyonel Site ve Apartman Yönetim Şirketleri, her şeyden önce, mevzuata uygun şekilde, şeffaf, güvenilir ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürme sorumluluk bilincine sahip olmalıdır" diyen Akpınar, şunları söyledi: "Profesyonel Yönetim şirketlerinin çalışma alanı, teknik, mali, hukuki, idari ve sosyal konuları kapsamaktadır. Firmaların bu alanlarda donanımlı ve yeterli olmaları beklenmektedir. Profesyonel site yönetim faaliyeti altında toplanan ve her biri ayrı ayrı uzmanlık alanı gerektiren bu hususlarda yeterlilik sağlamak, belirli bir deneyim, birikim ve çabayı gerektirmektedir. Site ve apartman yönetim iş bu kapsamda ele alındığında, yönetme işinin eskiden olduğu gibi vakti olan herkes tarafından yapılabilecek bir iş olduğu algısını da değişmektedir. Bu çerçevede, bu kadar geniş kapsamlı bir alana hitap eden profesyonel site yönetim şirketlerinin, faaliyetlerinde sürekli ve kalıcı olmaları, mevzuata uygun, şeffaf ve verimli davranma bilincine sahip olmalarına bağlı olduğunu biliyoruz. İlimizde apartman ve site sakinlerine daha kaliteli hizmet verebilmek için bu alandaki firmalarla toplu olarak görüşmeler düzenleyip sektörün sorunları ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunma, çözüm önerileri sunma ve beraber hareket etme çağrısında bulunuyoruz. Bu bilince inanarak düzenlediğimiz bu toplantıya katılan tüm firma katılımcılarına şahsım ve firmam adına teşekkür ederim."
 
Gülçin AKIN