Çanakkale İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder başkanlığında yapılan 1. Birleşim ile ülkemizde yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşan İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bu depremin sonrasın da Elbistan Merkezli saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiştir. Bu depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerimiz etkilenmiştir. Deprem haberleri hepimizi derinden üzmüştür. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı inşallah hep birlikte saracağız. Arama Kurtarma çalışmaları kapsamında İl Özel İdare Arama Kurtarma Ekibi olan ÇÖZAK ekibimiz depremin hemen ardından gölgeye hareket etmiş olup çalışmalara başlamıştır. Ayrıca araç parkımızdaki; 1 adet bekoloder, 1adet ekskavatör, 3 adet 25 tonluk kamyon , 1 adet 31+1 kişilik otobüs ve 1 adet 29+1 kişilik  otobüs olmak üzere 7 adet aracımız sorumlu personelimiz ile birlikte bölgeye ulaşmıştır. Gün tek yürek ve birlik olma günüdür. Rabbim bir daha böyle bir acı olay yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Ardından CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz tarafından başsağlığı ve geçmiş olsun temennileri iletildi. Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşüldü.

Haber Merkezi