6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından en büyüğü Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde olacak şekilde toplam 600’den fazla deprem oluştu.

Merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplamda 7 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken,  40 binin üzerinde vatandaşımız da yaralandı. Binlerce binanın yıkıldığı deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.
Depremin vurduğu illerden Hatay’ın İskenderun ilçesinden bir acı haber de Çanakkale’ye geldi. Ayvacıklı Emekli Öğretmen Mustafa Öncü'nün depremde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan depremde göçük altında kalan, Ayvacık'ın Bademli köyünden emekli öğretmen Mustafa Öncü'nün cansız bedenine ulaşıldı. İskenderun'da eşi Nisa Öncü ile ikamet etiği bilgisine ulaşılan emekli öğretmen Mustafa Öncü’nün yaşanan depremin sonrasında yıkılan binadan cansız bedeni çıkartıldığı, eşi Nisa Öncü’nün ise yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

Emekli Öğretmen Öncü'nün vefatı, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde büyük üzüntüye neden olurken; ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Öncü'nün cenazesinin Bademli köyünde yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedileceği öğrenildi.
Gülçin AKIN